« Muškarci
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
PIVILI

Pivo je zakon, evo i zašto

Uživanje u pivu čini nas sretnijima, manje inhibiranima, odnosno suzdržanima, dakle otvoreniji smo, što pak dovodi do toga da smo prijateljski raspoloženi, te pripadnicama nježnijeg i ljepšeg spola smo više seksi

Sve dobre strane piva
Sve dobre strane piva (Arhiva)
Više o

pivo

,

privlačnost

,

sreća

,

zadovoljstvo

Prvo što moramo učiniti je dignuti krigle, pinte i ostale čaše te nazdraviti za švicarske znanstvenike koji su sproveli jedno vrlo zanimljivo, edukativno i naposljetku ukusno istraživanje, te dokazali, naravno, znanstveno, ono čemu se svaki ljubitelj piva i tajno nadao. Dakle pivo je zakon!

Naime, uživanje u pivu čini nas sretnijima, manje inhibiranima, odnosno suzdržanima, dakle otvoreniji smo, što pak dovodi do toga da smo prijateljski raspoloženi, te ono što je ipak najbitnije, pripadnicama nježnijeg i ljepšeg spola smo više seksi! Da, ne samo da su one nama ljepše sa svakom ispijenom kriglom, već smo i mi njima.

Ali to nije sve!

Jedna čaša pive pomaže ljudima da lakše primijete sretna i nasmijana lica, dakle uključuje se svojevrsni smile shutter u našem mozgu, a što posljedično dovodi do toga da izražavamo veću želju za pozitivnim emotivnim situacijama. Mišljenje je to vodećeg znanstvenika u spomenutom švicarskom timu, Matthiasa Liechtia, koji je ujedno i voditelj psihofarmatoloških istraživanja na Sveučilišnoj bolnici u Bazelu.

Ljubitelji piva su sretniji, društveniji i osjećajniji

Za ovo su istraživanje okupili grupu od 30 muškaraca i 30 žena koje su nasumično podijelili na dvije grupe. Jednu su grupu, ponudeći im pivo, doveli do stanja u kojem su imali 0,4 promila alkohola u krvi, što je u legalnoj granici, dok su drugoj grupi ponudili bezalkoholno pivo.

Sve dobre strane piva pročitajte na portalu Gentleman.hr

09.04.2017. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh