« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SIROMASI ODUŠEVLJENI

Papa darovao pučkoj kuhinji tartuf vrijedan sto tisuća eura

Više desetaka siromaha kušalo je u Caritasovoj pučkoj kuhinji u Rimu jelo s bijelim tartufom vrijednim sto tisuća eura, dar pape Benedikta XVI.

Papa Benedikt XVI.
Papa Benedikt XVI. (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

talijanski bijeli tartuf

,

pučka kuhinja

"Tartuf je doista golem, bit će ga za sve. Znamo da je na jednoj dobrotvornoj dražbi za njega plaćeno 100.000 eura", rekao je msgr. Enrico Feroci, ravnatelj Caritasa za rimsku biskupiju, a prenijela je talijanska novinska agencija Ansa.

Bijeli tartuf težak oko kilograma kupio je poduzetnik s talijanskog sjevera, Antonio Bertolotto koji ga je darovao papi Benediktu XVI. koji ga je pak dao rimskom Caritasu, na veliko zadovoljstvo rimskih siromaha.

Riža s tartufom poslužena je u podne u Caritasovoj kuhinji, a ostatak će se ponuditi za večeru u jednoj drugoj Caritasovoj kuhinji. Prije pet dana, južnokorejska enologinja koja živi u Hong Kongu kupila je na jednoj drugoj dražbi u Albi, na sjeveru Italije, bijeli tartuf težak 900 grama za 105.000 eura. (hina/metro-portal)

20.11.2010. 18:41:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    tom99
    20.11.2010. 20:01
    To je kao da baca" bisere pred svinje". Bilo bi puno,puno više sitih da je tartuf prodao za tolike novce i kupio hranu za siromašne.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh