« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
TALIBANI PORUČILI

NATO je osuđen na neuspjeh

NATO je osuđen na neuspjeh u Afganistanu, ocijenili su talibani nakon najave Sjevernoatlantskog saveza da će iduće godine početi s postupnim povlačenjem svojih snaga

Nikakva stragetija NATO-u neće pomoći, tvrde talibani
Nikakva stragetija NATO-u neće pomoći, tvrde talibani (Getty Images)
Više o

NATO

,

Afganistan

,

talibani

"Očito je da osvajače nakon devetogodišnje okupacije očekuje ista sudbina kao i one koji su prije njih išli istim putem", priopćili su talibani, prenosi AFP. "Povećanje broja njihovih vojnika, njihove nove strategije, novi generali, novi pregovori i nova propaganda nemaju nikakva učinka", dodaje se u priopćenju.

NATO-ovi čelnici okupljeni u Lisabonu obvezali su se u subotu da će proces prijenosa sigurnosnih ovlasti afganistanskoj policiji i vojsci početi iduće godine, a dovršit će ga koncem 2014. godine. Međutim, neimenovani američki dužnosnici rekli su kasnije novinarima da njihova zemlja još nije donijela odluku hoće li njihova borbena djelovanja u zemlji okončati do toga roka.

Dvadeset osam članica NATO-a i njihovih 20 partnera u okviru NATO-ovih Međunarodnih snaga u Afganistanu (ISAF) istodobno ističu da se bliže pobjedi u tom sukobu započetom prije devet godina. (hina/metro-portal)

20.11.2010. 18:56:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh