« Kazalište
objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana
QUEER

Otvoren Queer Zagreb festival

Queer Zagreb već punih 22 godine čuva tradiciju hrvatske performativne umjetnosti i u svibnju u Zagreb dovodi najzanimljivije umjetnike iz čitavog svijeta

Queer
Queer (Arhiva)
Više o

Queer Zagreb festival

U prepunoj dvorani Zagrebačkog plesnog centra video instalacijom "Tvoja zemlja" hrvatske multimedijalne umjetnice Arijane Lekić-Fridrih svečano je otvoren 22. Queer Zagreb festival. Večer za koju se tražila karta više nastavljena je predstavom "Love Behind My Eyes" libanonskog umjetnika Ali Charhoura.

Queer Zagreb već punih 22 godine čuva tradiciju hrvatske performativne umjetnosti i u svibnju u Zagreb dovodi najzanimljivije umjetnike iz čitavog svijeta koji se bave temom queera u najširem smislu.

"Ove smo godine otvorili prostor arapskim umjetnicima i arapskom queeru. Iznimno sam ponosan što to činimo u ovom trenutku u vremenu. Kada smo pokretali Queer Zagreb, htjeli smo dati svoj doprinos smanjenju stereotipa kroz umjetnost, i ponosan sam što to činimo i dalje, ovoga puta dajući solidarnu podršku ljudima čije se djelovanje i postojanje sustavno briše iz matičnog kulturnog pamćenja" kazao je umjetnički direktor festivala Zvonimir Dobrović.

Festival Queer Zagreb otvoren je uz podršku Grada Zagreba pa je tako brojnu okupljenu publiku na otvaranju pozdravila Emina Višnić, pročelnica za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba.

Program Queer Zagreb festivala nastavlja se i danas, 16. svibnja. Prvo je na programu radionica Počeci ballrooma i plesa Vogue koju u multimedijalnom centru Mama vodi Boris Vrdoljak, a na istom mjestu od 20 sati imate razgovor Srđana Sandića s kuvajtskom umjetnicom Zouz al-Mahdi. Večer završava s performativnim predavanjem The Shisha Sessions 1: Ya Salem, What a World koji vodi Mounir Samuel (Egipat/Nizozemska). 

16.05.2024. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh