« Kazalište
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
MSU

Otvoren Međunarodni festival novog kazališta Eurokaz

Kazališni festival Eurokaz otvorila je predstava "Okovani Galileo", a do 27. lipnja će na programu gostovati šest vrhunskih svjetskih projekata

Eurokaz 2010
Eurokaz 2010 (Eurokaz)
Više o

Muzej suvremene umjetnosti

,

MSU

,

Eurokaz

,

zagreb-info

,

Željko Metelko

,

Vuk Vrhovac

Predstavom "Okovani Galileo", nastalom spajanjem Eshilova "Okovanog Prometeja" i Brechtova "Života Galilejeva", u režiji Branka Brezovca, otvoren je večeras u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu Međunarodni festival novoga kazališta "Eurokaz".

Mješovita hrvatsko-talijanska glumačka postava, u kojoj većinu glavnih likova tumače članovi firentinskog Laboratorija Nove, oduševila je prepunu dvoranu "Gorgona" MSU-a, u kojoj će se odvijati ovogodišnji program "Eurokaza".

Redatelj Branko Brezovec u "Okovanom Galileu", praizvedenom 10. svibnja 2009., propituje preživljavanje u sustavu umjetnosti koji koristi predznanstvene, predgalilejske istine i sheme.

Do 27. lipnja na programu ovogodišnjeg Eurokaza gostovat će šest vrhunskih svjetskih projekata iz Japana, Kanade, Italije, Slovenije, Belgije i Francuske.

Europsku premijeru na Festivalu će imati predstava "Potomci uškopljenog admirala" japanskog Marionetskog kazališta Youkiza, priča o najpoznatijem kineskom pomorcu i istraživaču.

Na programu su još predstave "Jesam ja ti" koreografa Benoita Lachambrea i plesačke zvijezde Louise Lecavalier te "Šest stupnjeva" talijanske grupe Santasangre.

Slovenski kolektiv "Via Negativa" predstavit će antologiju svih svojih radova "Via Nova", izvest će se nizozemsko-belgijska pop opera "Balada o Ricky i Ronnyju" Anne Sophie Bonnema i Hansa Petera Dahla te francuska predstava "Bespredmetno" Compagnie 111.

Od "Eurokazovih" produkcija, uz "Okovanog Galilea" Branka Brezovca koji je otvorio Festival, na programu su još "Njarabum" Anje Maksić Japundžić i "Crkva" Saše Božića.

U popratnom programu priredit će se razgovori s autorima i glumcima iz predstava te glazbeni nastupi. (hina/metro-portal)

02.06.2010. 22:44:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh