« Kazalište
objavljeno prije 6 mjeseci i 25 dana
FESTIVALI

Otvaranje SOUNDED BODIES festivala

U petak otvaramo Sounded Bodies festival - festival koji spaja plesnu umjetnost s eksperimentima u zvuku

Otvorenje danas!
Otvorenje danas! (Arhiva)
Više o

Sounded Bodies 2023.

Izvedbeni dio festivala otvorit će Dora Fodor u Pogonu Jedinstvo novim audio-vizualnim performansom BEATING u kojem umjetnica pretvara svoj glas i tijelo u instrument kojima upravlja softver. Uvijek posebna u svojem pristupu glazbi i vizualnoj umjetnosti, Dora Fodor ovog puta, zajedno s Hrvojem Radnićem, izvodi audio-vizualni performans u kojem koristi osciloskop, projekcije i bogato ozvučenje kako bi iskoristila potencijal zvučno-tjelesnih praksi u mapiranju i prodiranju u (neotkrivene) prostore sjećanja.

Izvedba počinje u 21 sat u Pogonu Jedinstvo, a ulaznice po cijeni od 8€ (ili 6€ za studente) mogu se nabaviti u sustavu Core Event.

Uoči izvedbe umjetnica će održati i trosatnu radionicu INTUITIVNO VOKALNO KOMPONIRANJE na koju se mogu prijaviti svi zainteresirani. Radionica polazi od istraživanja glasa, zabilježavanja glasa grafičkom notacijom i izvedbom zajedničke partiture stvorene zajedno s umjetnicom. Sudjelovanje se može jednostavno prijaviti plaćanjem kotizacije online, ili predbilježbom na mail: domino.artprojekt@gmail.com. Polaznici radionice ujedno ostvaruju popust za večernju izvedbu.

Program Sounded Bodies festivala nastavlja se već sljedećeg dana, u ponedjeljak u Kazalištu KNAP gdje Silvija Dogan izvodi autorsku predstavu SJEĆANJE U PRIJEVODU, posljednji dio trilogije o sjećanju u kojoj umjetnica temi sjećanja pristupa kroz višesmjerne prijevode raznih alata, poput jezika, tijela, zvuka i slike.

Veliku završnicu spremamo u Zagrebačkom plesnom centru, u utorak 10.10. gdje dvoje posebnih argentinskih umjetnika premijerno izvodi predstavu NEUSPJEH, talijansko-hrvatsko-argentinsku koprodukciju. Gonzalo Quintana i Micaela Fariña Neuspjeh su prvi puta prikazali na najvećem međunarodnom argentinskom izvedbenom festivalu FIBA (Festival Internacional de Buenos Aires) te oduševili svoju publiku radom koji tada nije bio ni završen. Nakon rezidencije u Italiji i u Zagrebu, Neuspjeh je spreman za svoju svjetsku premijeru.

Predstava prati Micaelinu ljubav prema operi i njenoj neutaživoj i neostvarenoj želji da bude dijelom operne scene Buenos Airesa. Gledatelje vodi na putovanje od svojeg djetinjstva i prvih igri sa svim instrumentima koje je mogla pronaći, do odrasle karijere u kojoj uspješno spaja sve svoje raznorodne talente - od glazbe i pjevanja do glume.

Ulaznice su u prodaji na stranicama Zagrebačkog plesnog centra po cijeni od 10€ (ili 8€ za studente).

Detaljan raspored dostupan je na: www.thisisadominoproject.org

06.10.2023. 14:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh