« Seks
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
EREKTILNA DISFUNKCIJA

Otkriveno kako muškarci mogu pojačati libido

Impotencija i bezvoljnost za valjanje po krevetu vrlo su ozbiljni problemi s kojima se muškarci često suočavaju, no postoji rješenje

Fotografija vijesti
Više o

dijeta

,

debljina

,

mršavljenje

,

razina testosterona

,

erektilna disfunkcija

,

seksualna želja

,

impotencija

,

libido

Kako muškarci stare tako se povećava mogućnost od pojavljivanja erektilne disfunkcije, no godine nisu jedini uzročnik impotencije i slabljena libida, tjelesna masa igra veliku ulogu u javljanju želje za akcijama u spavaćoj sobi.

Naime, brojne znanstvene studije otkrile su da ugodno i neugodno popunjeni muškarci imaju problema s lučenjem testosterona, spolnog hormona koji direktno utječe na želju za seksom, a sada su irski liječnici utvrdili da mršavljenje dramatično popravlja hormonalnu sliku, što može povratiti izgubljeni libido.

Studija sveučilišne bolnice St. Vincent, u kojoj je sudjelovalo oko 900 pretilih muškaraca u preddijabetičkom stanju i prosječne dobi od 54 godine, pokazala je da gubitak kilograma može smanjiti učestalost pojave niskih razina testosteron za čak 50 posto.

Volonteri su bili podijeljeni u tri skupine, jedni su tjedno vježbali 150 minuta te su bili na niskokaloričnoj dijeti s reduciranim unosom masnoća, drugi su pili samo lijekove protiv dijabetesa, dok je treća grupa bila na placebu.

Kod grupe koja je uz vježbanje bila na dijeti uočeno je dramatično, 46-postotno, smanjenje epizoda niske koncentracije testosterona tokom jedne godine. Hormonalna slika kod druge dvije skupine nije se nimalo promijenila.

Muškarci koji su promijenili životni stil ne samo da su popravili lučenje testosterona, već su za vrijeme eksperimenta izgubili oko 8 kilograma i time smanjili rizik od nastanka dijabetesa.

Nevezana studija, objavljena u časopisu Journal of Clinical Endocrinology & Metabolismfound, ustanovila je da stariji muškarci s povišenim testosteronom teže gube na mišićnoj masi i snazi, a time smanjuju šansu od kobnih padova, nepokretnosti i lomova.  

28.06.2012. 14:43:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh