« Život
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
SPICY

Osobnost utječe na izbor hrane

Osobnost utječe na sklonost odabiru više ili manje začinjene hrane, pokazalo je istraživanje

Skloniji rizicima vole ljuto
Skloniji rizicima vole ljuto (Shutterstock)
Više o

hrana

,

začinjena hrana

,

odabir hrane

Osobe koje su inače u životu sklonije rizicima više vole ljutu hranu, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Penn State.

Sudionici istraživanja bili su nepušači, a za početak su ispunjavali test osobnosti da bi se utvrdilo tko je skloniji riziku i novim iskustvima.

Nakon toga, podijeljeni su u dvije grupe prema rezultatima testiranja i servirana im je hrana s dodatkom kapsaicina, sastojka ljutih paprika koji im daje specifičan okus.

Pokazalo se da su ljudi koji su i inače u životu skloniji rizicima zadovoljniji okusom tako začinjene hrane, dok su staloženiji ispitanici bili nezadovoljni ljutom hranom. 

30.07.2013. 09:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh