« Život
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
SMILE

Savjeti koji garantiraju sreću u životu

Kojih šest stvari trebate napraviti da biste imali sretan i ispunjen život otkriva nam jedan sveučilišni profesor

Biti sretan nije tako teško
Biti sretan nije tako teško (Shutterstock)
Više o

sreća

,

kako biti sretan

,

život

,

savjeti za sreću

Sreća je neuhvatljiva, tvrdi se oduvijek, no profesor Todd Kashdan u svojoj novoj knjizi tvrdi upravo suprotno, vjerujući kako je pronašao besprijekoran recept za sreću u životu. 

Nakon dugih godina proučavanja Britanaca i njihovih životnih navika i okolnosti, tvrdi kako postoji šest faktora koje treba zadovoljiti i sreća je neminovna. 

Tako Kashdan tvrdi da treba živjeti u sadašnjosti, uživati u svakodnevnim stvarima, mirisima i okusim koje se inače uzima zdravo za gotovo.

Znatiželja je drugi sastojak čarobne formule sreće, jer u svijetu oko nas ima bezbroj malih stvari koje treba otkriti i uživati u njima. 

Raditi, prema Kashdanu, obavezno treba nešto što volite, tako da morate ozbiljno razmisliti o poslu koji vam donosi plaću - ako niste zadovoljni s njim, to će nezadovoljstvo napraviti veliku štetu u vašem životu. 

Svaki dan morate odvojiti vrijeme za partnera i obitelj, kako bi oni znali da ih volite i poštujete, pa će vam se isto i vratiti.

Ako mislite na druge ljude, radite dobre stvari i slušate ih, bit ćete ispunjeni dobrim osjećajima što će uvelike pridonijeti vašoj sreći u životu.

Naravno, za kraj, hranite se zdravo i vježbajte svakodnevno, jer samo zdrav čovjek može biti potpuno sretan i širiti tu sreću oko sebe.

29.07.2013. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh