Metro-portal.hr

objavljeno 30.07.2013. 09:04:00
SPICY

Osobnost utječe na izbor hrane

Osobnost utječe na sklonost odabiru više ili manje začinjene hrane, pokazalo je istraživanje

Skloniji rizicima vole ljuto
Skloniji rizicima vole ljuto (Shutterstock)

Osobe koje su inače u životu sklonije rizicima više vole ljutu hranu, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Penn State.

Sudionici istraživanja bili su nepušači, a za početak su ispunjavali test osobnosti da bi se utvrdilo tko je skloniji riziku i novim iskustvima.

Nakon toga, podijeljeni su u dvije grupe prema rezultatima testiranja i servirana im je hrana s dodatkom kapsaicina, sastojka ljutih paprika koji im daje specifičan okus.

Pokazalo se da su ljudi koji su i inače u životu skloniji rizicima zadovoljniji okusom tako začinjene hrane, dok su staloženiji ispitanici bili nezadovoljni ljutom hranom. 

30.07.2013. 09:04:00
http://metro-portal.hr/osobnost-utjece-na-izbor-hrane/79565/