« Život
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako se radnim danima osjećati kao vikendom

Onaj neponovljivi osjećaj kad u petak popodne krenete kući možete imati svaki dan na poslu ako poslušate ove savjete

Zašto vam na poslu ne bi bilo dobro?
Zašto vam na poslu ne bi bilo dobro? (Arhiva)
Više o

vikend

,

posao

,

uživanje

,

radni dan

,

osjećaj

Oduvijek nas programiraju na razmišljanje kako je vikend super, a radni dani loši, puni obaveza, jurnjave i stresa. Zato bi se vikendom trebali samo odmarati i opuštati, pa kad nam to ne uspije, izuzetno smo nezadovoljni.

A što kad bismo promijenili način razmišljanja i radne dane počeli doživljavati kao nešto dobro i ugodno? Znamo, reći ćete da je to ludo i neizvedivo, da je posao tlaka i sve ono što ste kroz godine uvjerili same sebe da je istina.

Promjena paradigme nije jednostavna stvar, no definitivno se može izvesti, a potrebno je samo malo pozitivnog razmišljanja i otvoren um.

Za početak, posao treba početi doživljavati kao zabavu. Da, imate grozne šefove i još gore kolege, no razmislite malo, zašto onda idete tamo svako jutro? Zbog novaca? Ako je samo u tome stvar, i ako ste dobri u onome što radite, možete promijeniti posao, pa time i okruženje.

Ako se ipak ne odlučite na ovaj drastičan korak, počnite posao doživljavati kao izazov i zabavu, a uz odabir par kolega s kojima možete normalno komunicirati, vaš sustav razmišljanja počinje se mijenjati i više nećete odlaziti na posao s grčem u želucu. Pozitivna promjena, nije li?

Kad se vratite s posla koji doživljavate pozitivnije, nećete se morati odmarati, imati potrebu objasniti partneru zašto su svi oko vas glupi i zli, nego ćete imati vremena i za razmjenu nježnosti s partnerom, što će sigurno dobro doći i jednom i drugom. 

Tako ćete bolje organizirati vrijeme, pa će vam radni tjedan izgledati potpuno drugačije, stići ćete obaviti sve što treba, tako da ćete vikendom imati vremena za uživanje napretek. 

Nije teško, pokušajte!

30.07.2013. 10:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh