« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana
ODLIČNO

Orašasti plodovi vam moraju biti na meniju

Orašasti plodovi su na temelju mnogih istraživanja i dalje vrlo korisni za zdravlje

Trebaju vam
Trebaju vam (Arhiva)
Više o

orasi

,

orašasti plodovi

Orašati plodovi, a posebno sami orasi, odlični su za zdravlje - poboljšavaju zdravlje crijeva i srca, usporavaju starenje, a novo istraživanje tvrdi da konzumiranje oraha smanjuje upale.

U izveštaju objavljenom u časopisu „American College of Cardiology", istraživači su pokušali utvrditi kako je na upalne biomarkere utjecala prehrana obogaćena orasima.

Izvorna studija pod nazivom Orasi i zdravo starenje (WAHA) prvi put je objavljena prije osam godina.

>> Koji su orašasti plodovi najbolji? >>

Nova procjena otkrila je da je svakodnevno uključivanje oraha u vaše obroke povezano sa smanjenjem upala. Tijekom dvogodišnjeg perioda, studija je praćena uzorkom grupe od oko 700 ljudi u starosti između 63 i 79 godina u pogledu kognitivnog zdravlja među ostalim markerima starenja.

Iako se ne smatraju nužno grickalicama poput badema ili indijskih oraha, orah ima mnogo hranljivih sastojaka. Zapravo, orasi se mogu svrstati među najzdravije orašaste plodove.

>> Usporite starenje jednostavnim trikom >>

Sadrže esencijalne omega-3 masne kiseline u obliku alfa-linolenske kiseline (ALA), koja ima ulogu u radu mozga, a pokazalo se i da pomaže u zaštiti od bolesti srca i smanjenju upala u tijelu, piše Mind Body Green.

Iako su sudionici istraživanja dobivali orahe kao međuobrok, možete ih dodavati u omiljena jela zbog dodatnih hranljivih sastojaka.

Orahe može jesti samostalno, ali ih možete dodati i u salatu od voća ili od povrća. Također ih možete dodati i u kaše za doručak.

>> Hrana koja snižava loš kolesterol >>

Ovi orašasti plodovi su odličan dodatak pestu, ajvaru, raznim slanim i slatkim namazima i, naravno, desertima.

24.05.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.05.2021. 19:04
    uvijek
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh