« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NUSPOJAVE

Opasnosti dijeta poznatih - 3. dio

Limun je zdrav, ali od njega samoga nećete imati puno koristi; vježbanje i konzumiranje hrane prema rasporedu su poželjni, ali samo ako to radite pravilno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Alicia Keys

,

Jessica Simpson

,

mršavljenje

,

Beyonce

,

Sagres

,

pivo od čokolade

,

folikule

,

silovanja u Libiji

Ako se do sada niste uvjerili da u smislu dijeta svaka medalja zaista ima dvije strane, možda će vas u to uvjeriti limun dijeta i dijeta pet faktora.

Limunska detoksikacija/Limun dijeta

Dijeta dolazi u nekoliko oblika, ali glavna joj je svrha izbacivanje toksina iz tijela. Oni koji slijede njene smjernice piju samo šest do deset čaša pića na dan - piće se sastoji od limuna, papričica cayenne, soli, biljnog čaja i vode, te posebne mješavine javorova sirupa i ekstrakta nekoliko vrsta palmi iz jugoistočne Azije (Madal-bal).

>> Opasnosti dijeta poznatih - 1. dio

Prednosti: Gotovo da ih ni nema. Dijeta je smišljena za detoksikaciju i relativno je pogodna samo za iznimno zdrave ljude. Najviše koristi ima od limuna.

Nedostatci: Prvo i osnovno, ova dijeta podrazumijeva drastično odricanje od hrane tijekom minimalno deset dana. Ništa ne jedete osim što konzumirate opisani koktel. Postoje definirani jelovnici koji se temelje najviše na dvopecima, marmeladi, ribi i morskim plodovima. Tjestenina i meso nisu toliko poželjni. Ovo je brzinska dijeta i zahvaljujući njoj lako možete narušiti zdravlje. Osjećat ćete se jako loše, a to vam zaista nije potrebno. Uostalom, opasno je da tako izgladnjujete vlastito tijelo. Metabolizam vam potpuno usporava. Nuspojave su najčešće smanjena koncentracija, problemi s probavom, intenzivna glad nagli povratak kilograma.

Ovu dijetu preferiraju pjevačica Beyonce i australska glumica Tania Zaetta (fotografija lijevo).

Dijeta pet faktora

Temelji se na petotjednom planu koji uključuje konzumaciju pet obroka na dan od po pet sastojaka po obroku (mora uključivati proteine, korisne masnoće, zdrave ugljikohidrate, vlakna i pića bez šećera). Korisnici moraju vježbati najmanje 25 minuta, pet puta tjedno. Dopušten je jedan dan za nedisciplinu i varanje tijekom kojeg mogu jesti što žele.

>> Opasnoti dijeta poznatih - 2. dio

Prednosti: Vježbanje je poželjno i dobro.

Nedostatci: problem s ovom dijeto je što ima previše pravila u smislu onoga što treba jesti i kad i kako treba vježbati. Na kraju krajeva, ako budete manje jeli a više vježbali svakako ćete izgubiti kilograme. Međutim, stavr je u tome da to radite na pravilan način. Nema potrebe da sve podređujete broju pet. On nema nikakvu čarobnu moć. Potencijalne nuspojave ovise o vrsti hrane koju odaberete. Ali najčešće se razvija nezdrav i iracionalan stav prema hrani i vježbanju.

Poklonici ove dijete iz svijeta poznatih su Jessica Simpson, Alicia Keys i Eva Mendez

06.08.2010. 13:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh