« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
KRIOLIPOLIZA

Smršavite smrzavanjem masnih naslaga

Zeltiq je ime inovativne tehnologije koja pronalazi, smrzava i zatim ubija masne stanice u tijelu koje se kasnije prirodnim putem izbacuju iz tijela

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - ilustracija)
Više o

masnoće

,

mršavljenje

,

višak kilograma

,

masne stanice

,

pilula za mladost

Koncept topljenja masnih stanica integriran je u većinu specijaliziranih tretmana mršavljenja, naročito onih koji uključuju lasere. Ali u Europu uskoro dolazi (pogađate, iz SAD-a) tretman koji se temelji na sasvim suprotnom procesu - smrzavanju masnih stanica sve dok ne iščeznu!

Inovativna tehnologija za mršavljenje dolazi pod imenom Zeltiq i temelji se na takozvanoj kriolipolizi - cilja, hladi i zatim razgrađuje masne stanice. Razvili su je stručnjaci sa Harvarda i Opće bolnice u Massachusettsu. Zeltiq je postao pravi hit u SAD-u otkako je predstavljen prije godinu dana, a na naš kontinent dolazi uskoro; na žalost mnogih, zasad samo u Veliku Britaniju. Ovu neinvazivnu proceduru stručnjaci već sada nazivaju revolucionarnim konceptom mršavljenja i gubljenja kilograma. Njujorški dermatolog dr. David Goldberg koji je sudjelovao u kliničkim testiranjima Zeltiqa kaže da se godinama pokušavalo topiti masne stanice u tijelu kako bi se riješio problem težine, ali da se sada pokazalo kako obrnuti proces, dakle, zamrzavanje ima punu veću učinkovitost.

>> Hipnoterapija - mršavljenje u snu

Kriolipolizom se postepeno izvlači toplota iz organizma, točnije iz potkožnog tkiva gdje se nalazi masnoća. Temperatura masnih stanica spušta se do nula stupnjeva celzijevih - znači stanice se doslovno smrzavaju. Te niske temperature ubijaju masne stanice bez ikakvog negativnog učinka na ostatak tijela (mišići i koža ostaju netaknutima). Mrtve stanice se zatim na prirodan način uklanjaju iz organizma preko jetra. Kod pacijenata koji su sudjelovali u testiranjima rezultati su zapanjujući. Nažalost, Zeltiq besprijekorno djeluje samo na manjim područjima gdje se nalazi gušća masnoća (struk sa strane, na primjer), ali kad se radi o većim zonama, učinak je puno slabiji (stražnjica, bedra). Međutim, stručnjaci tvrde da rade na stvaranju aplikatora specijalno namijenjenog za ta kritična područja.

>> Najlonke koje tope masne naslage uskoro u prodaji

Gubitak kilograma nije trenutan - potrebna su dva do tri mjeseca kako bi mrtve stanice napustile tijelo preko urina i kako bi rezultati bili vidljivi. Ali za one koji su isprobali sve i koji se godinama muče s masnoćom dva mjeseca ne predstavljaju dug period. Do sada nije bilo nikakvih nuspojava pa ne čudi da je Zeltiq u SAD-u iznimno popularan. Očekuje se da će na tretmane podjednako dolaziti i žene i muškarci. Nije poznato kad će se Zeltiq pojaviti u ostatku Europe.

02.08.2010. 09:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh