« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PREHRANA U ZONI

Opasnosti dijeta poznatih - 2. dio

Zona dijeta koju preferiraju Brad Pitt i Jennifer Aniston jedna je od najboljih brzinskih dijeta koje postoje, ali to ne znači da nema nedostataka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Brad Pitt

,

Jennifer Aniston

,

smooth criminal

,

sparina

,

The Sims Social

Nakon što smo vam ispričali nesretnu priču Gwyneth Paltrow i problemima koje je ona imala zbog makrobiotičke prehrane, sad na red dolazi kratak opis poznate Zona dijete.

Zona dijeta

Postala je poznata zahvaljujući knjigama američkog biokemičara Barryja Searsa koji ju je i razvio. Ona se temelji na unošenju kalorija iz ugljikohidrata, proteina i masnoća u odnosu 40:30:30 - i to svakodnevno. Prema Searsovim riječima, ovaj odnos omogućuje našim hormonima da se zadrže u normalnim granicama. Zona dijeta, putem uravnotežene prehrane (dakle, zahvaljujući spomenutom odnosu) održava razinu inzulina stabilnom. Jede se sve umjereno, uz obilje voća i povrća, a u svakom obroku trebaju biti i proteini.

>> Opasnosti dijeta poznatih - 1. dio

Prednosti: Radi se o jednoj od najboljih brzinskih dijeta koje postoje, a koja ujedno dopušta ugljikohidrate. I podrazumijeva unos više proteina. Zona prehrana prema tvrdnjama stručnjaka poboljšava i mentalne sposobnosti jer održava razinu šećera u krvi stabilnom. Osim toga, ovakvim načinom prehrane smanjuje se mogućnost gladi između obroka.  

Nedostatci: Ova je dijeta iznimno stroga i matematički precizna. Ali mora vam biti jasno da ne postoji čarobna formula uz pomoć koje ćete s lakoćom skinuti kilograme kako sugeriraju zagovornici ove dijete. Osim toga, kod nekih ljudi kilogrami se lakše tope kad je manje ugljikohidrata i proteina.  Na kraju moguće nuspojave su loš zadah, konstipacija, grčevi u želudcu, vrtoglavica.

Ovu dijetu vole poznati glumci kao što su Jennifer Aniston, Brad Pitt i Renee Zellweger.

 

31.07.2010. 11:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh