« Kazalište
objavljeno prije 3 godine
NAJAVE

Online plesni programi Hrvatskog sabora kulture u travnju

Fokus seminara/radionice će biti osvještavanje inicijalnih postavki vlastitog tijela kroz tri temeljna tjelesna obrasca za kretanje

Tjedan plesa
Tjedan plesa (Arhiva)
Više o

plesni program

,

Hrvatski sabor kulture

U vikendu koji je pred nama (16. - 18. 4. 2021.) družit ćemo se s plesnom umjetnicom i pedagoginjom Martinom Terzić na temu „Suvremene plesne tehnike/scenski pokret".

Fokus seminara/radionice će biti osvještavanje inicijalnih postavki vlastitog tijela kroz tri temeljna tjelesna obrasca za kretanje (prema somatskom pristupu tijelu Total Body Connectivity - Peggy Hackney, Laban/Bartenieff Fundementals) kao predispozicija za pravilnu izvedbu pokreta. Ovakav pristup pokretu primjenjiv je plesačima različitih plesnih stilova (suvremeni ples, jazz dance, show dance, step) ali i svima koji žele produbiti vlastite spoznaje o kretanju na sceni i izvan nje.

Zadnji vikend u travnju (24. i 25. 4. 2021.) rezerviran je za folklornu umjetnost. Bračni par Marica i Tonći Tadin uvest će nas u svijet tradicijskih plesova Dalmacije u razdoblju od kraja 19. st. pa sve do 2. svjetskog rata. Online seminar namijenjen folklornim voditeljima, koreografima i svima onima koji rade na prezentaciji i očuvanju tradicijske plesne kulture toga podneblja. Temeljem prikazane građe polaznici će naučiti razlikovati, opisati, usporediti i otplesati više plesova navedenog područja. Uz ponuđenu glazbenu pratnju i objašnjenja, moći će savladati plesne korake. Uz opise i slike, moći će razlikovati nošnje pojedinog mjesta kojem određeni ples pripada.

Online programi Hrvatskog sabora kulture za sve njegove članice su besplatni dok ostali zainteresirani trebaju platiti kotizaciju u iznosu od 250,00 kn.

Prijave se vrše putem ZOOM registracijskog obrasca, za online program s Martinom Terzić do 14. 4. 2021. (https://bit.ly/3s8JpMg), a za folklorni online seminar do 22. 4. 2021. (https://bit.ly/3wxmT27).

Sve ostale detalje pronađite na www.hrsk.hr

13.04.2021. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh