« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana
ZDRAVO

Okinawa - tradicionalni japanski proizvodi za zdravlje i dugovječnost

Ono što izdvaja brend Okinawa između ostalih, nije samo fokus na zdravlje i dugovječnost već i nepokolebljiva posvećenost japanskoj kvaliteti proizvoda, a u Hrvatskoj su dostupni jedino u bio&bio trgovinama

Okinawa
Okinawa (bio&bio)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

Okinawa

Svatko tko traži izvorne japanske namirnice provjerene organske kvalitete i autentičnosti, pronaći će ih u brendu Okinawa. Oni su savršen spoj japanske tradicije i modernih potreba, u proizvodnji se ne koriste nikakvi aditivi, a nerijetko se slijedi ciklus izmjene godišnjih doba, Naime, Japanci smatraju da ovaj krug izmjene energije u prirodi pomaže da se iz početne namirnice, djelovanjem prirodnih enzima, proizvede živa hrana najveće hranjive vrijednosti. Takvu prirodnu proizvodnju u svijetu je zadržalo još samo dvoje japanskih proizvođača!

Tamari i shoyu opravdano su zvijezde Okinawa branda, dostupni samo u bio&bio trgovinama.

Otkrijte organski tamari umak premium kvalitete. Za njegov umami okus zaslužna je deveta generacija obitelji Deguchi iz prefekture Aichi, proizvodnog središta s bogatim kulturnim nasljeđem. Iskustvo u izradi organskog tamari umaka ova je obitelj stekla upravljajući tvrtkom još od 1829. godine.  

Fermentacija je ključ za nastanak Okinawa tamari umaka

Polagana fermentacija traje 12 mjeseci, u 100 godina starim drvenim bačvama i pod budnim okom majstora. Naime, on umak s dna bačve polagano vraća na vrh, što stvara cirkulaciju i u bačvi potiče proces uravnotežene fermentacije pa tamari razvija svoj snažan i bogat umami okus i gustu teksturu. Ovaj umak zapravo nastaje kao nusproizvod u proizvodnji miso paste, koristeći certificiranu organsku soju, a kako bi se očuvali svi okusi, na drvene hrastove bačve se ručno stavlja teško kamenje. Ovaj korak i dan danas članovi obitelji Deguchi rade samostalno, u potpunosti poštujući i čuvajući tradicionalni način proizvodnje. U njegovoj se proizvodnji koristi manje slane vode pa se zato može upotrijebiti kao zamjena za sol u pripremanju raznih jela od žitarica i povrća, zatim juha, variva, umaka, salata, pirjanog povrća i slično, jer jelima daje bogatiji i raznolikiji okus.   

Koja je razlika između shoyu i tamari?

Shoyu je tradicionalni japanski začin slanog okusa, pripremljen od soje i pšenice. Svakodnevno se koristi u kuhanju za začinjavanje jela. Shoyu Okinawa je također proizveden u Japanu na tradicionalan način i bez kemijskih dodataka. Ta prirodna metoda dopušta fermentaciju tijekom nekoliko dugih mjeseci u prisustvu milijuna mikroorganizama i u prirodnom okolišu. Zbog raznolike upotrebe shoyu su preuzele i mnoge druge kuhinje svijeta. Uživat ćete koristeći ga u juhama i varivima, ili raznim salatama jer im pruža sjajan okus.

Otkrijte i vi nutritivnu vrijednost i jedinstveno iskustvo okusa uz Okinawa proizvode, tradicionalne japanske proizvode za zdravlje i dugovječnost. Čekaju vas samo u bio&bio trgovinama koje nude isključivo 100% organsku hranu. 

29.01.2024. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh