« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana
MLJAC

Održivost u svakom zalogaju

Predstavljen prvi KitKat napravljen od kakaa dobivenog iz obiteljskih poljoprivrednih domaćinstava

Fino!
Fino! (Arhiva)
Više o

kakao

,

KitKAt

,

Nestlé Income Accelerator

Nestlé je predstavio prvu KitKat čokoladu napravljenu od kakaa dobivenog od obiteljskih poljoprivrednih domaćinstava na Obali Bjelokosti, uključenih u Nestlé Income Accelerator (Program). Kroz program želi se povezati potrošače s poljoprivrednicima u Nestlé programu i podići svijest o održivosti kakaa korištenog u spomenutim čokoladama.

Program je pokrenut u siječnju 2022. kako bi se doprinijelo smanjenju jaza u prihodima obitelji koje se bave uzgojem kakaovca, ujedno smanjujući rizik od dječjeg rada. Istovremeno, ovaj program nastoji unaprijediti prakse bolje poljoprivrede i promovirati rodnu ravnopravnost, osnažujući žene kao nositelje pozitivnih promjena. Potiču se obitelji uzgajivača kakaovca na upisivanje svoje djece u školu, primjenjivanje dobre poljoprivredne prakse, bavljenje agrošumarstvom i diverzifikaciju izvora obiteljskih prihoda.

Do 2030. godine, cilj je dosegnuti 160.000 obitelji koje se bave uzgojem kakaovca u globalnom Nestlé lancu opskrbe

Do sada je podržano više od 10.000 obitelji na Obali Bjelokosti i planira se proširenje na Ganu ove godine kako bi program obuhvatio ukupno 30.000 obitelji. Do 2030. godine, cilj je dosegnuti 160.000 obitelji koje se bave uzgojem kakaovca u globalnom Nestlé lancu opskrbe, za ostvarenje što većeg pozitivnog utjecaj.

"KitKat kontinuirano prihvaća inovacije, fokusirane oko poznatog slogana 'Napravi pauzu, uzmi KitKat'. Danas je jedna od njih oživljena kroz inicijativu 'Pauza za dobro' koja uzgajivače kakaovca stavlja u središte proizvoda kroz naš Program", ističe Corinne Gabler, šefica slatkiša i sladoleda u kompaniji Nestlé. "KitKat čokolada najbolji je pokazatelj naših napora da ostvarimo pozitivan utjecaj na zajednicu obitelji uzgajivača kakaovca."

Nestlé je surađivao s različitim partnerima i dobavljačima kako bi transformirao vlastite globalne izvore kakaovca i postigao potpunu sljedivost kakaovca dobivenog iz ovog Programa. To znači da se može pratiti cijeli put zrna kakaovca - od porijekla do tvornice, dok se fizički odvajaju od drugih izvora kakaovca.

Do sredine 2024. Nestlé planira koristiti odvojeni kakao maslac za KitKat čokoladu u Europi, s planovima za širenje na druge regije u nadolazećim godinama.

Nestlé i ovim Programom potvrđuje svoju društvenu odgovornost, osiguravajući povoljne uvjete uzgajivačima kakaovca te prihode koji im omogućavaju zaštitu i školovanje njihove djece. Kontinuirano tražimo načine za implementaciju održivih sastojaka u Nestlé proizvode, a ovaj program samo je jedan od ključnih koraka do održivije budućnosti za sve nas", izjavio je Laurentiu Florin Dimitriu, generalni direktor kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

KitKat čokolada napravljena od kakaa dobivenog iz ovog programa dostupna je u trgovinama od siječnja 2024. u 27 europskih zemalja.

22.01.2024. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.01.2024. 16:57
    sta manje secera
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh