« Žene
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
POGODITE PRAVU NOTU

Odaberite parfem prema raspoloženju

Nikada ne kupujte parfem na brzinu jer svaki ima različite note koje se izmjenjuju tijekom dana - naučite kako odabrati najbolji za sebe

Parfem
Parfem (Deviantart)
Više o

mirisi

,

parfemi

,

DKNY

,

Escada

,

Burberry

,

bvlgari

Jeste li primijetili da se miris parfema kojeg koristite mijenja tijekom dana? Jeste li se ikad zapitali zašto je to tako? Činjenica je da bilo koji parfem do kraja dana ne miriše jednako kao na početku i da prije iščezavanja prolazi nekoliko faza. Svaki parfem ima tri note, a svaka nota u biti predstavlja drugačiji miris istog parfema.

Gornje note

Odnose se na prvi miris kojeg osjetite kad stavite parfem. Na temelju njih dobivate prvi dojam o samom parfemu. Taj miris brzo iščezava, već nakon 15 minuta, pa proizvođači najčešće najviše pozornosti posvećuju baš njima. Tu prevladavaju citrusni mirisi.

Središnje note

One se javljaju odmah po nestanku gornjih nota. Dulje traju, obično jedan sat. Međutim, dulje im treba da se razviju. Tu obično spadaju cvjetne mirisne arome.

Temeljne note

One su srž parfema. One su miris parfema na kraju dana. Traju nekoliko sati i sad bi vam trebalo biti jasno zašto nije pametno kupovati parfeme na brzinu. Obično dominiraju drveni i zemljani mirisi.

Odaberite parfem u skladu s osjećajima

  • Kad se osjećate seksi: Odaberite parfem s temeljnim notama cimeta i vanilije ili se usudite uzeti nešto voćno. Prijedlozi: Be Delicious, Be Delicious Night, DKNY ili Ocean Lounge od Escade.
  • Kad se osjećate sretnima: Idealne su citrusne note koje će vam održati raspoloženjena viskoj razini. Prijedlog: Happy od Cliniquea i Romance Ralph Lauren
  • Kad se osjećate debelima: Odlučite se za cvjetne note da vam podignu raspoloženje: Prijedlog: Rose (Paul Smith) ili Rush (Gucci).
  • Kad ste zauzeti, a želite samoću: U slučaju da puno radite, da se stalno netko ota oko vas, a vi samo želite malo mira, idealan parfem za odražavanje vašeg raspoloženja očarava drvenim notama i sofisticiranošću. prijedlog: Burberry London i Omnia Green Jade od Bylgarija.

 

>> Higijenska sredstva iz kućne radinosti - parfem

>> Eko parfemi - novi hit na tržištu

28.12.2010. 21:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh