« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
MA DA?!

Očinstvo je dobro za karijeru muškaraca

Poslodavci vjeruju kako očinstvo pozitivno djeluje na stav muškaraca prema poslu, pa će oni tako povećati svoj angažman i trud

Klinci donose bodove očevima na poslu
Klinci donose bodove očevima na poslu (Shutterstock)
Više o

djeca

,

očinstvo

,

muškarci

,

karijera

,

napredovanje

Muškarci nakon osnivanja obitelji imaju veće šanse za napredovanje, štoviše, u prednosti su i pred ženama i muškarcima koji nemaju djece, pokazalo je istraživanje jedne britanske tvrtke na preko 4.5 tisuće ispitanika.

Štoviše, gotovo tri četvrtine očeva u karijeri će doživjeti najmanje pet promaknuća, dok će se istu stvar doživjeti 64 posto muškaraca bez djece.

Naime, za razliku od stava poslodavaca prema ženama s obitelji koji je krajnje diskriminatoran, muškarci s obitelji doživljavaju se upravo suprotno, krajnje pozitivno, s idejom da očinstvo ima pozitivne učinke na stav muškaraca prema poslu.

Po toj logici muškarci će povećati svoj trud i angažman na poslu nakon zasnivanja obitelji i očinstva kako bi svojoj obitelji mogli pružiti što više, pa ih posljedično poslodavci doživljavaju kao pouzdane i dobre radnike koje treba nagraditi.

No, mit o tome kako ženama karijera ide nizbrdo nakon rađanje djece pokazao se potpuno pogrešnim, jer najmanje pet napredovanja na poslu doživi oko 57 posto žena bez djece i 51 posto žena s djecom, što je puno više od brojki koje možemo zamisliti kad razmislimo o tome.

Stoga, ako ste nabavili posao - naprijed na obitelj, napredovanje je odmah iza ugla! :)

20.03.2014. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh