« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
SUTRA, SUTRA

Nova predstava Irene Čurik u Teatru &TD

Preskačemo sadašnjost, prošlost ne želimo, što nam preostaje?

Lada Bonacci u predstavi Sutra, sutra
Lada Bonacci u predstavi Sutra, sutra (Teatar &TD)
Više o

Irena Čurik

,

Teatar &TD

,

sutra sutra

„Sutra, sutra" istražuje moguću budućnost temeljenu na relevantnim, znanstvenim istraživanjima koja u najvećoj mjeri naručuju i financiraju marketinški stručnjaci koje zanima kakvi će potrošači biti današnja djeca, kao i poslodavci koji žele istražiti potencijal buduće radne snage.

Stoga je naša budućnost konstruirana na novim zanimanjima. Stoga su naši identiteti određeni tim zanimanjima. Stoga je naša slika mogućeg vrlog svijeta bazirana na nedostacima i predrasudama današnjice.

'Ti si navučena na ratne igrice, imaš dva avatara koja mijenjaš, jednog koji predstavlja tvoj super-ego i jednog koji je Rus što znači da imaš problema sa samoafirmacijom i da si nostalgična, sklona depresiji i opterećena svojom pozicijom. Ne znaš tko si i ne znaš kako da se uklopiš. Imaš 500 virtualnih prijatelja od kojih redovno komuniciraš s dvoje, jednim građaninom-znanstvenikom koji boluje od agorafobije i jednom bakom koja ti šalje slike svojih štenaca, jer si ti jedina koja se raspekmezi svaki put kad ih ugleda. Baka to zna, jer svitaš. U 3 ujutro. Boluješ od nesanice i nikad se nisi formalno školovala, jer te hologramski učitelj nije razumio. Svoj novac koji zarađuješ igrajući igrice za Kineze, što ne radiš jer moraš, već jer voliš, trošiš na antikvitete primitivne tehnologije, kojima si zakrčila stan i sad se u njemu osjećaš kao još veći stranac, nego na internetu.'

Irena Čurik

Tekst i režija: Irena Čurik
Izvode: Lada Bonacci, Nataša Dangubić, Ante Perković, Vladimir Tintor
Kostimografija i scenografija: Zdravka Ivandija
Oblikovanje zvuka: Ante Perković
Oblikovanje svjetla: Saša Fistrić
Asistentica kostimografkinje: Ana Paulić
Vizualni identitet: Timy Šarec, Ivan Badanjak
Fotografi: Damir Žižić, Ognjen Maravić
Producentica: Štefica Bartolin

Produkcija: SC - Kultura promjene - Teatar &TD

22.03.2011. 20:26:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh