« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
RIZIK OD INFARKTA

Nevjera može ubiti muškarce

"Nevjera kod muškaraca čini se da je povezana s većim rizikom od teških kardiovaskularnih incidenata", kazala je voditeljica istraživanja dr. Alessandra Fisher

Fotografija vijesti
Više o

bračna nevjera

,

preljub

,

seks

,

srčani udar

,

muškarci i žene

,

infarkt

Muškarci koji varaju svoje supruge imaju veće izglede pretrpjeti srčani udar od onih koji ostaju vjerni, pokazalo je novo talijansko istraživanje objavljeno u časopisu Journal od Sexual Medicine.

Iznenadna smrt pri spolnom odnosu češća je u odnosu muškarca i ljubavnice nego u odnosu sa suprugom a točni razlozi nisu jasni, ocjenjuju znanstvenici koji kao moguća objašnjenja fenomena navode grižnju savjesti, stres zbog skrivanja veze ili napore koji idu uz zahtjevniju mlađu ljubavnicu, uključujući izlaganje ekstravagantnijoj hrani i piću.

Veza između bračne nevjere i srčanih problema obrađena je u okviru istraživanja u kojem su znanstvenici sa sveučilišta u Firenzi proučavali postojeće podatke o učincima bračne nevjere. Koristeći termine "nevjera" i "izvanbračna veza" analizirali su učestalost i okolnosti srčanih udara kod muškaraca te su utvrdili da su infarkti uključujući one sa smrtnim ishodom relativno rijetki u braku no češći u izvanbračnoj vezi.

"Nevjera kod muškaraca čini se da je povezana s većim rizikom od teških kardiovaskularnih incidenata", kazala je voditeljica istraživanja dr. Alessandra Fisher.

"Izvanbračni seks može biti opasan i stresan zbog toga što je ljubavnica češće mlađa od primarne partnerice i možda zbog toga što do odnosa dolazi nakon prekomjernog jela i pića", kazala je za Daily Mail.

"Moguće je da tajni odnos u nepoznatom okruženju može značajno povećati krvni tlak i broj otkucaja srca što dovodi do povećane potražnje za kisikom", navodi dr. Fisher.

03.07.2013. 16:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh