« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
MA DA?

Neočekivane namirnice koje skidaju kile

To su namirnice koje pokreću vaš metabolizam, pomažu vam sagorijevati masnoće ili vas jednostavno dulje drže sitima. Evo popisa takvih namirnica

Vjerovali ili ne... ovo skida kile
Vjerovali ili ne... ovo skida kile (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

namirnice

,

skidanje kilograma

Vjerujemo da bi osoba koja izmisli neku tabletu za mršavljenje koja radi i nema nuspojava sigurno bi postala basnoslovno bogata, mrzili bi je svi koji žive od vježbanja i treninga, a ostatak svijeta bi bili zavidni.

No, pošto i dalje nema hrane koja će čarobno trenutno otopiti sve neželjene kilograme, postoje neke namirnice koje sagorijevaju masnoće, a za koje nikada ne biste rekli da pomažu pri gubitku masti. 

Kakva je to točno hrana koja "sagorijeva masnoće"? To su namirnice koje pokreću vaš metabolizam, pomažu vam sagorijevati masnoće ili vas jednostavno dulje drže sitima. Evo popisa takvih namirnica.

Bijeli čaj - čaj je općenito dobar za organizam, a bijeli čaj donosi još dodatnih dobrobiti za tijelo. Jedno je istraživanje pokazalo da bijeli čaj može potaknuti lipolizu, razgradnju masti i uz to blokirati adipogenezu, odnosno stvaranje masnih stanica.

Crno vino - ako pokušavate smršavjeti, čaša crnog vina može samo pomoći. Naime, ono sadrži resveratrol, vrlo protuupalni polifenol

Čokoladno mlijeko - čokoladno mlijeko s malo masnoće zapravo sadrži osam grama proteina po šalici, što znači da ako popijete malo prije i nakon treninga, tijelu dajete puno proteina. Nije tajna da mišići sagorijevaju više kalorija nego masnoća i kako vježbate, stvarate više mišića. Treba samo izabrati čokoladno mlijeko koje nema puno šećera. 

Maslac od kikirikija - ne samo da je izvrsnog okusa već sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka koji pomažu kod dobivanja ravnog trbuha. Među njima su i mononezasićene masti (koje također pomažu u smanjenju kolesterola) i proteini

Senf - znanstvenici s engleskog politehničkog instituta Oxford otkrili su da jedenje jedne žličice senfa zapravo može pojačati vaš metabolizam do 25% i to još satima nakon što ga konzumirate.

Sir - sir ima puno kalcija, a unos kalcija i mliječnih proizvoda povezan je s ukupnom nižom tjelesnom težinom, prema jednom istraživanju. Ipak, treba biti oprezan oko količine koju pojedete. Dobro ga je kombinirati s drugim grickalicama koje su bogate vlaknima.

Svinjski file - u studiji objavljenoj u časopisu Nutrients ispitanici s prekomjernom tjelesnom težinom jeli su nemasnu svinjetinu, a nakon tri mjeseca sudionici su primijetili značajno smanjenje veličine struka, BMI-a i masnoće na trbuhu. Smatra se da svinjski proteini doprinose većem sagorijevanju masti

Tamna čokolada - čokolada za sagorijevanje masnoća? Da! Istraživači sa Sveučilišta Louisiana otkrili su da čokolada može u tijelu pojačati proizvodnju polifenolnih spojeva dobrih za crijeva. To uključuje i masnu kiselinu koja "isključuje" gene povezane s upalama i potiče tijelo na sagorijevanje masti kao goriva.

12.03.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.03.2021. 10:00
    tamna čkolada najbolja
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh