« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ČUDNO ALI POMAŽE

Neobična sredstva protiv prehlada

Kisela jaja, toplo pivo i vino s češnjakom ne zvuče primamljivo, ali navodno pomažu protiv prehlada više od tableta

Jaja također pomažu
Jaja također pomažu (Shutterstock)
Više o

gripa

,

češnjak

,

prehlada

,

jaja

,

Marit Björgen

Stoljećima se s generacije na generaciju prenose kućni savjeti protiv prehlada. Procjenjuje se da se prosječna osoba tijekom života prehladi oko 200 puta. Lijekovi, čaj, med i vitamin C uobičajena su sredstva  za izlječenje, ali postoje i vrlo neobične metode koje imaju brojne poklonike:

Magična čarapa
Nosite šest sati bez prestanka debele vunene čarape. Prije odlaska na spavanje skinite lijevu čarapu i zamotajte je uz pomoć šala oko vrata. Bol u grlu bi do jutra trebala prestati.

Toplo pivo
Zagrijte litru pive u loncu dok se ne pojavi prva para. Popijte toplu pivu u nekoliko gutljaja i legnite se u krevet. Kad se probudite trebali bi biti "kao novi".

Kisela jaja
Pomažu kod gripe i prehlade. Izmućkajte 2-4 jaja, dodajte malo soli i sok jednog cijelog limuna te polako popijte napitak. Koristite samo svježa jaja zbog opasnosti od salmonele.

Vino i češnjak
Crveno vino sadrži tvar resveratrol koja je učinkovito prirodno sredstvo protiv gripe. Dva deci crvenog vina natočite u čašu te dodajte jedan prešani češnjak i dobro promiješajte. Polako uživajte u napitku i pričekajte ozdravljenje.  

05.11.2012. 15:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh