« Muškarci
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
CLOUD GIRLFRIEND

Nemate curu? Stvorite jednu lažnu na Facebooku

Servis za lažne partnerice „Cloud Girlfirend" mogao bi utješiti mnoga muška usamljena srca

Cloud Girlfriend
Cloud Girlfriend (Cloud Girlfriend)
Više o

Facebook

,

društvene mreže

,

lažna cura

,

Cloud Girlfriend

Ako vam je samački status već poprilično dugo objavljen na Facebooku, a nikako ga ne možete promijeniti nabolje iako to jako želite, rješenje nudi sam Internet. Servis za lažne partnerice "Cloud Girlfirend" mogao bi utješiti mnoga muška usamljena srca. Servis obećava da će korisnici, čiji je zid na Facebooku prazan, uz malo truda sve svoje prijatelje učiniti ljubomornima. Kako stvar funkcionira?

Sve što trebate učiniti je opisati svoju djevojku iz snova i servis se tada baca na izradu njenog fiktivnog profila. Upute sa servisa glase ovako:

  1. Definirajte savršenu djevojku
  2. Mi je učinimo stvarnom
  3. Povežite se i budite u interakciji s njom i to javno na svojoj omiljenoj društvenoj mreži
  4. Uživajte u javnoj vezi na daljinu sa svojom savršenom djevojkom

Stručnjakinja za digitalne medije Fi Bendall kazala je za News.com.au da čitava priča oko ovoga i sličnih servisa u biti pokazuje uznemirujuće aspekte ponašanja i briše crtu koja dijeli stvarnost od fikcije. „Mislim da je ovo poprilično tužan prijedlog, da budem iskrena. Pogledala sam stranicu i osjetila da je sve to jako tužno u smislu ljudske usamljenosti. Tko bi, pobogu, uopće htio to napraviti osim iz zabave?", upitala se Bendall.

Ona smatra da servis "Cloud Girlfriend" potencijalno izlaže informacije i privatnost korisnika velikom riziku. „Jednostavno mislim da je tu previše pogrešnih stvari", dodala je Bendall posebno naglasivši problem sigurnosti osobnih podataka, zdravog korištenja interneta i pomaganja mladima da servis i društvene mreže koriste na pozitivan način. Iako servis tek treba početi s radom punom parom, njegove usluge su već postale jako tražene.

29.03.2011. 10:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh