« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
HMM ...

Nema razloga za novu istragu smrti princeze Diane

Britanska policija nije pronašla 'vjerodostojne dokaze' za ponovno otvaranje istrage o smrti princeze Diane i njezina prijatelja Dodija al Fayeda u prometnoj nesreći u Parizu 1997

Nema nove istrage
Nema nove istrage (Wikipedia)
Više o

Dodi Al Fayed

,

Lady Diana

,

istraga o smrti

Londonska metropolitanska policija rekla je u kolovozu kako procjenjuju novu informaciju o smrti Diane, Dodija i njihova vozača. U to doba su medijska izvješća tvrdila da su MET-u preneseni navodi da je pripadnik britanske vojske prouzročio te pogibije.

'Nema vjerodostojna ili važna dokaza koji bi podupro teoriju da takve tvrdnje imaju bilo kakva temelja u stvarnosti', rekao je Rowley u pismu za koje je britanska televizija rekla da ga je vidjela.

Diana, Dodi i njihov vozač Henri Paul poginuli su kada je njihov automobil udario u stup u tunelu dok su ih slijedili fotografi nakon što su otišli iz hotela Ritz u Parizu 31. kolovoza 1997.

Dodijev otac Mohammed al Fayed, bivši vlasnik robne kuće Herrdosa, 2008. je rekao kako odustaje od svoje 10-godišnje kampanje da dokaže kako je par ubijen po zapovijedi britanskih vlasti, te da to čini zbog Dianinih sinova Williama i Harryja.

Francuski istražitelji zaključili su da je nesreću prouzročio vozač Paul koji je izgubio kontrolu nad vozilom vozeći velikom brzinom u pijanom stanju.

17.12.2013. 08:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh