« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Nekoliko savjeta za gospodski odmor uz ribolov

Ako već planiramo odlazak u pridodu, ona nam može vrlo brzo postati malo dosadna, malo kaotična i sve u svemu rezultirati neugodnim iskustvom

Kako se odmoriti pecajući
Kako se odmoriti pecajući (Arhiva)
Više o

muškarci

,

pecanje

,

ribolov

,

gospoda

Svako malo bi morali pronaći neki odmak od svakodnevice, radnog okruženja ili jednostavno urbane sredine.

Bijeg u prirodu odličan je za zdravlje, odličan za razmišljanje, za punjenje baterija. Kako god gledali na to boravljenje u prirodi može nam samo pomoći.

No, ipak, ako već planiramo odlazak u pridodu, ona nam može vrlo brzo postati malo dosadna, malo kaotična i sve u svemu rezultirati neugodnim iskustvom. Stoga je potrebno prije odlaska u tvornice kisika i isplanirati naše aktivnosti. Jedna od preporučljivih aktivnosti je ribolov.

Ribolov može biti ugodan, idealan za odmor, kako fizički tako i psihički, osim toga naše misli su usmjerene samo na jedno, a to je vrlo često plovak na površini vode. Ne moramo brinuti samo o ulovu, o ribi, dovoljno je i samo uživanje uz rijeku, jezero, obalu mora, bez obzira što će nam kanta ulova ostati prazna.

No, da bi bili spokojni uz vodu i došli doma kao pravi odmoreni i obnovljeni džentlmen potrebno je prije samog odlaska uložit nešto volje i vremena u planiranje našeg robolovnog izleta.

Odjeća otporna na vremenske prilike

Ribolov može biti i prilično neugodno iskusto ukoliko nismo primjereno odjeveni. Uvijek budimo spremni na kišu, dakle kabanica ili kišobran neka budu pri ruci. Ukoliko ribu lovimo po hladnijem vremenu bitno je obući se slojevito, te izbjegavati odjeću od pamuka i raznih umjetnih sintetika. Najbolja odjeća je vunena odjeća. Topla je, prozračna, brzo se suši.

Stoga imajmo na umu da je vrijeme uz rijeke i jezera ponekad nepredvidljivo. Stoga moramo to i predvidjeti.

Sve savjete pročitajte na portalu Gentleman.hr

27.03.2016. 18:43:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh