« Seks
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
sam svoj doktor

Neka seks i orgazam budu dio vaše kućne ljekarne

Preporodite duh i tijelo redovitim aktivnostima u spavaćoj sobi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)
Više o

zdravlje

,

sex

,

seks

,

mršavljenje

,

orgazam

,

spolnost

Orgazam je vrhunac seksa, veselimo mu se, želimo ga, a ako ga ne možemo doživjeti zabrinuti smo i želimo to popraviti. Poslije orgazma osjećamo ugodu i blaženo stanje; jednostavno se preporodimo. Ali koliko nas zapravo poznaje dobre strane orgazma te kako utječe na naše zdravlje? Pročitajte u članku.

Smanjuje napetost

Osjećaj koji slijedi odmah nakon orgazma može se opisati kao blažen osjećaj opuštanja. To je obično jedno od rijetkih stanja kada se u potpunosti opustite i kad  ne mislite svakodnevne obaveze. Dakle, ako vam treba opuštanje, znate što vam je činiti!

Pomaže protiv nesanice

Nakon orgazma muškarcima se smanji krvni tlak, to ih smiri pa lako zaspe. Kod žena to se događa malo sporije, ali posljedice su slične. Orgazam je prirodni lijek za nesanicu, stoga ne pijte tablete već probajte zaspati uz pomoć seksa.

Pomaže protiv depresije

Tko ne bi bio sretan s jednim orgazmom svaki dan? Tijekom seksa i njegova vrhunca izlučuju se razni hormoni koji utječu na poboljšanje raspoloženja. Prepreka "samoizlječenju" je depresija koja može značajno utjecati na smanjenje seksualnog nagona; ona utječe na seksualnu želju uopće čime se smanjuje mogućnost poboljšanja raspoloženja. Tako upadnemo u začarani krug iz kojeg je teško izići. Znate što vam je činiti!

Umjesto tjelovježbe?

Dosta vam je znojenja u fitnes centrima, teškog disanja i velikih članarina s ciljem učvršćivanja svog mlohavog tijela? Možda imamo rješenje za vas! Tijekom seksa i orgazma također dolazi do kontrakcije mišića koja utječe na mišićnu napetost i učvršćivanje tijela. Jedini mogući problem je određivanje potrebne količine ove vrste "tjelovježbe" da bi se postigao željeni rezultat? Hm, eksperimentirajte.

Pomaže pri mršavljenju

Na primjer, tijekom spolnog odnosa u roku od pola sata izgubimo 150 kalorija; u isto vrijeme uz jogu 114 kalorija, 129 kalorija u plesu, u podizanju utega 153 kalorije i odbojci 174 kalorije. Ne trebate biti vrstan matematičar kako bi izračunali koliko gubimo na težini kroz aktivnosti u krevetu.

Povećava protok krvi

Vaše stanice bit će zdravije ukoliko ih krv bude opskrbljivala svježim kisikom. Duboko disanje i kontrakcije mišića za vrijeme seksa tomu jako pridonose. Pa slobodno možete reći da seks teče vašim venama.

Ublažava bol

Tijekom orgazma povećava se razina hormona oksitocina koji ima blagotvoran učinak na bol, od glavobolje do jakog artritisa. Ovo je definitivno recept koji se isplati probati, zar ne?

Produžuje životni vijek

Britanska studija koja je uključivala 1,000 ljudi, došla je do zanimljivih zaključaka: seks i orgazam produžuju život. Osobe koje su imale seks najmanje dva puta tjedno imale su upola  nižu stopu smrtnosti od onih koje nisu uživale u seksu. Iako to još uvijek nije ključ za vječni život, vrijedi ga pokušati produžiti tako zanimljivom metodom.

Ako ne vjerujete u gore napisane stvari o utjecaju seksa i orgazma, testirajte sami svaku od ovih tvrdnji. Možda otkrijete i neke nove stvari za koje je orgazam dobar. Neka seks i orgazam postanu dio vaš kućne ljekarne!

07.06.2014. 23:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh