« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
ZDRAVLJE

Ne vjerujte svim zdravstvenim savjetima na internetu!

Roditelji se često, u nedostatku boljih informacija, oslanjaju na nepouzdane izvore

Najčešći upiti su u vezi iznenadne dojenačke smrti
Najčešći upiti su u vezi iznenadne dojenačke smrti (Arhiva)
Više o

internet

,

zdravlje

,

bebe

,

zdravstveni savjeti

Kad su u pitanju zdravstveni savjeti, 70 posto ljudi vjeruje onome što internet kaže, a kako znamo, na internetu se ne nalaze samo provjerene informacije. To znaju i stručnjaci te upozoravaju da je gore imati krive informacije nego nikavke.

Stručnjaci iz američkog Nacionalnog centra za zdravlje djece upozoravaju kako bi roditelji trebali biti osobito oprezni kad su u pitanju zdravstveni savjeti za njihove bebe i da bi trebali sve dva put provjeriti. Studija od preko 1300 stranica je pokazala kako samo 43,5 posto internet stranica sadrži točne informacije koje mogu pomoći roditeljima i njihovim bebama.

Doktorica Rachel Moon, voditeljica studije, je rekla kako roditelji, u nedostatku drugih informacija, se često oslanjaju na nepouzdane izvore. Dr. Frisca Yan-Go sa Sveučilišta Kalifornija je dala i primjer: mnogi roditelji, baš zbog ovakvih informacija, vjeruju kako je sigurno staviti bebu da spava sa roditeljima u krevetu.

Oko 60 posto ukupnih pretraga na internetu se odnosi na zdravtsvene informacija, a kad su u pitanju bebe najčešći upiti su povezani sa sigurnošću bebe kod spavanja te kako smanjiti rizik od iznenadne dojenačke smrti.

04.08.2012. 21:05:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh