« Muškarci
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
PAZI OVO!

Ne puštate bradu? Možda biste trebali

Možda je vrijeme da vaše britvice odložite na stranu, osim što ste privlačniji s bradom, ona vam i čuva zdravlje

Muškarac s bradom je... nešto drugo :)
Muškarac s bradom je... nešto drugo :) (Arhiva)
Više o

muškarci

,

privlačnost

,

brada

,

puštanje brade

Jedni tvrde da su totalno 'out', a drugi su tek nedavno otkrili svoju ljubav prema njima. No zanimljivo je da postoje istraživanja koja su otkrila kako brade muškarce čine privlačnijima, pa čak i zdravijima.

Naime, brade mogu zaštititi od 90-95% opasnih UV zraka, a njihov zaštitni faktor od ultraljubičastog zračenja je do 21, što je dokazala studija sa Sveučilišta u Queenslandu, a prenosi The Independent.

Brade nikada neće zamijeniti sredstva za zaštitu od sunca, no igraju važnu ulogu u blokiranju UV zraka, a to znači i da usporavaju proces starenja kože i pojavu staračkih pjega, a istodobno ju čine mladolikom. Ukratko, brada na licu ima isti učinak kao i kosa na glavi.

Profesor Freidmann, jedan od sudionika u istraživanju govori: "Ljudi s gustom kosom ne razvijaju rak kože na glavi sve dok ne počnu gubiti kosu, što nam omogućava da se uvjerimo u njezino djelovanje kao zaštite od UV zračenja." Isto se, tvrdi profesor, može reći i za bradu.

Iako dosadašnja istraživanja potvrđuju da brada štiti od opasnih zraka, njezina učinkovitost ovisi o gustoći brade, što znači da je potrebno još studija koje bi dokazale u kojoj točno mjeri u potpunosti možemo povjerovati tim rezultatima.

Kako bilo, možda je ovo jedan od razloga zbog kojeg biste mogli, barem povremeno, skloniti vaše britvice. Na kraju krajeva, zdravlje je ipak najvažnije. 


Piše: Andrea Holi
28.08.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh