« Život
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
ZZZZ

Naspavajte se i rješavajte konflikte bez problema

Ako se niste dobro naspavali, svi oko vas će patiti zbog vaše zlovolje i konflikti će se samo produbljavati

Ključ dobrog odnosa je dobra komunikacija
Ključ dobrog odnosa je dobra komunikacija (Shutterstock)
Više o

spavanje

,

svađa

,

san

,

bračna svađa

,

konflikti

Jeste li se naspavali noćas? Ako niste, velika je vjerojatnost da ćete imati nešto za reći partneru što mui se neće svidjeti tijekom dana, a ako je i kod njega/nje ista situacija, svađa je neizbježna.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu California pokazalo je da loš san ima trenutan utjecaj na veziu, osjećaje partnera i rješavanje konflikata, naravno također loš.

U istraživanju je sudjelovalo stotinjak parova koji su bili zajedno dulje od dvije godine, a u prvom eksperimentu pisali su dnevne izvještaje o spavanju i konfliktima koje su imali tijekom dana.

Rezultati su pokazali da je dovoljna već jedna noć lošeg sna da se poveća broj konflikata, a u drugom su dijelu eksperimenta snimani razgovori u kojima su se konflikti analizirali. 

Zaključak znanstvenika je da loš san povećava negativne odnose među partnerima, čak i kad samo jedan partner ima lošu noć, a trenutno se javio manjak suosjećanja s partnerom, što sve zajedno izuzetno loše utječe na rješavanje problema u vezi.

Stoga, ona stara "digao si se na lijevu nogu" očito ima jako dobre temelje, pa kad partner postane svadljiv, potrudite se da sljedeću noć odspava kao beba.

29.07.2013. 09:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh