Metro-portal.hr

objavljeno 29.07.2013. 09:06:00
ZZZZ

Naspavajte se i rješavajte konflikte bez problema

Ako se niste dobro naspavali, svi oko vas će patiti zbog vaše zlovolje i konflikti će se samo produbljavati

Ključ dobrog odnosa je dobra komunikacija
Ključ dobrog odnosa je dobra komunikacija (Shutterstock)

Jeste li se naspavali noćas? Ako niste, velika je vjerojatnost da ćete imati nešto za reći partneru što mui se neće svidjeti tijekom dana, a ako je i kod njega/nje ista situacija, svađa je neizbježna.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu California pokazalo je da loš san ima trenutan utjecaj na veziu, osjećaje partnera i rješavanje konflikata, naravno također loš.

U istraživanju je sudjelovalo stotinjak parova koji su bili zajedno dulje od dvije godine, a u prvom eksperimentu pisali su dnevne izvještaje o spavanju i konfliktima koje su imali tijekom dana.

Rezultati su pokazali da je dovoljna već jedna noć lošeg sna da se poveća broj konflikata, a u drugom su dijelu eksperimenta snimani razgovori u kojima su se konflikti analizirali. 

Zaključak znanstvenika je da loš san povećava negativne odnose među partnerima, čak i kad samo jedan partner ima lošu noć, a trenutno se javio manjak suosjećanja s partnerom, što sve zajedno izuzetno loše utječe na rješavanje problema u vezi.

Stoga, ona stara "digao si se na lijevu nogu" očito ima jako dobre temelje, pa kad partner postane svadljiv, potrudite se da sljedeću noć odspava kao beba.

29.07.2013. 09:06:00
http://metro-portal.hr/naspavajte-se-i-rjesavajte-konflikte-bez-problema/79543/