« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
JEDNOSTAVNO

Napitci od kojih gubimo kilograme

Iako ste vjerojatno očekivali neku tešku egzotiku, sve ovo pijete i inače, ali očito ne dovoljno

Voda je jednostavno najbolje piće
Voda je jednostavno najbolje piće (Arhiva)
Više o

piće

,

dijeta

,

mršavljenje

,

napitci

,

hladni napitci

Tekućina je važna za prehranu i zdravlje jednako koliko i hrana i ne smije se zanemariti ili staviti u drugi plan, što često činimo.

Donosimo popis najboljih napitaka koji će nam pomoći u naporima da ostanemo zdravi i u formi, s linijom koja nam najviše odgovara.

Iako možda očekujete neke spektakularne recepte za egzotične napitke, vidjet ćete da se zapravo radi o svakodnevnom piću koje, ponekad, jednostavno zaboravimo...

Voda

Voda je osnovni napitak, najprirodniji i najbolji za naš organizam. Otprilike 5 čaša dnevno vratit će nam snagu i kožu učiniti dovoljno elastičnom. Uz to, ako popijemo čašu vode prije obroka, djelomično će nas zasititi, zavarati apetit i omogućiti nam da pojedemo manje nego što smo planirali, što će izravno utjecati na našu liniju.

Mlijeko

Mlijeko nam u tijelo donosi kalcij i fosfor koji održavaju gustoću i jačinu kostiju, a kalcije se najbolje asimilira upravo iz mlijeka. Simptomi PMS-a i migrene lakše se podnose uz čašu mlijeka, utječe na dječju pretilost i pomaže odraslima pri mršavljenju, jer utječe na brzu potrošnju masti nakon jela.

Kava

Najpopularniji tradicionalni topli napitak je sjajan antioksidans, čisti tijelo od toksina, smanjuje rizik od dobivanja Alzheimerove bolesti, čuva nas od bolesti srce i dijabetesa, a utječe na izgled vraćanjem svježine umornoj koži. Naravno, kada se konzumira u umjerenim količinama, šalica do dvije dnevno.

Kakao

Kakao, sirov ili u zrnu, jedna je od najmoćnijih hrana na svijetu, jer ima više antioksidansa od kave, crvenog vina ili zelenog čaja, štiteći nas od slobodnih radikala koji su glavni uzrok starenja svojim utjecajem na DNK.

Vino

Crveno vino štiti naše krvne žile, snižava razinu stresa i kolesterola, a osobe koje piju crveno vino imaju 40 posto više antioksidansa od onih koji ne piju. Štoviše, jedan od sastojaka crvenog vina, piceatanol, usporava rast masnih stanica.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sjajno čisti organizam, kao i kava, a ima i dovoljno antioksidansa da nam održava organizam zdravim. Kako uspješno smanjuje apetit i ubrzava oksidaciju masti, predstavlja odličnog saveznika u borbi protiv viška kilograma.

05.08.2012. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh