« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
MLJAC

Jednodnevna dijeta grožđem

Grožđe je prepuno dobrih stvari za naš organizam, a kako je sezona svježeg i ukusnog grožda upravo u tijeku, isprobajte ovu dijetu

Crno grožđe prepuno je flavonoida
Crno grožđe prepuno je flavonoida (Arhiva)
Više o

dijeta

,

detoksikacija

,

grožđe

,

jednodnevna dijeta

,

ljetna dijeta

,

najbolja dijeta

Grožđe je idealno voće za ljetnu jednodnevnu dijetu, jer su plaže i tržnice doslovno preplavljene ukusnim i sočnim domaćim grozdovima. Ova namirnica ima veliku nutritivnu i dijetetsku vrijednost, a djeluje kao prirodni tonik organizma.

Sadrži prosječno 20 posto šećera, pa tako ima veliku energetsku vrijednost, a uz to ima i dovoljno C vitamina i vrijedan je izvor kalija. 

Najvažnija vrijednost grožđa je u bioflavonoidima, spojevima koji su vrijedni antioksidansi i štite stanice od štetnih utjecaja slobodnih radikala. Grožđe tako djeluje preventivno na velik broj bolesti i usporava starenje organizma. 

Najbolji izvor flavonoida je sok od crnog grožđa, jer ih ima najviše u koštici i kožici bobice grožđa. Sjemenke su vrijedan izvor aktivne tvari koja djeluje na smanjenje kolesterola.

Ljetno je doba najbolje za jednodnevno čišćenje organizma grožđem. Kako ima veliki udjel vode u kojoj su otopljeni minerali i vitamini, a ujedno i celuloze, daje osjećaj sitosti bez prevelikog unosa kalorija.

Jednodnevna dijeta grožđem ima diuretski učinak, potiče normalnu probavu i čisti crijeva, tonizira organizam i omogućava gubljenje kilograma. 

Dijeta ne može biti jednostavnija nego što jest, dovoljno je kupiti oko dva kilograma grožđa i jesti ga tijekom cijelog dana bez ograničenja, kad god poželite.

05.08.2012. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh