« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
ZAPAMTITE!

Napitak za brži metabolizam

Pijenje zelenog čaja navečer umjesto grickanja ili ujutro umjesto kave s mlijekom smanjite će broj kalorija koje unosite

Zeleni čaj je odličan za organizam
Zeleni čaj je odličan za organizam (Arhiva)
Više o

metabolizam

,

zeleni čaj

,

ubrzavanje metabolizma

Jesen je idealno vrijeme da počnete piti čaj. Ako ne znate od kojeg krenuti, zeleni čaj dobar je izbor jer može prilično ubrzati metabolizam. Inače, metabolički proces odgovoran je za pretvaranje hrane i pića koje konzumiramo u energiju.

"Pijenje zelenog čaja navečer umjesto grickanja ili ujutro umjesto kave s mlijekom smanjite će broj kalorija koje unosite, a i pomoći će da brze sagorite koju", kaže nutricionistica Lauren Harris-Pincus. 

Kako zeleni čaj ubrzava metabolizam?

"Ovaj topli napitak prepun je antioksidansa i zdravih fitokemikalija i može ubrzati metabolizam", kaže Pincus. Antioksidansi koji se nalaze u zelenom čaju povezani su i sa smanjenim rizikom od kardiovaskularnih bolesti.

>> 7 razloga zašto je dobro piti zeleni čaj >>

Među antioksidansima u zelenom čaju nalazi se i EGCG za kojeg je dokazano da ubrzava metabolizam. Prema jednom istraživanju upravo taj pojačava proces termogeneze, bitan proces metabolizma koji zagrijava tijelo i sagorijeva kalorije.

Dokazano je i da poboljšava oksidaciju masti te razlaganje masnih kiselina.

Jedno istraživanje, provedeno u Japanu, pokazalo je da redovito pijenjezelenog čaja snižava krvni tlak, razinu kolesterola kao i postotak masnoće u tijelu.

>> Zeleni čaj i antioksidansi - razbijanje mitova >>

"Važno je samo da zelenom čaju ne dodajete puno šećera jer to poništava sve blagodati", zaključuje Pincus za Eat this.

06.09.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.09.2021. 09:40
    Obozavam zeleni caj ljekovit
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh