« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
UPS! ;)

Kako znati da imate manjak vitamina D

Vitamin D također je jedan od najpopularnijih suplemenata no prije uzimanja istog svakako se treba posavjetovati s liječnikom

Ako imate manjak vitamina D
Ako imate manjak vitamina D (Arhiva)
Više o

vitamin D

,

manjak vitamina D

Vitamin D jedan je od ključnih vitamina u tijelu, a između ostalih regulira razine kalcija u organizmu, što je važno za zdrave kosti, a osigurava i normalno funkcioniranje imunološkog sustava.

Vitamin D, također je jedan od najpopularnijih suplemenata no prije uzimanja istog svakako se treba posavjetovati s liječnikom. Ovo su znakovi koji ukazuju da bi vam moglo nedostajati vitamina D.

Bole vas kosti - "Količina vitamin D u organizmu utječe na mišićno i koštano zdravlje. Niske razine vitamina D mogu dovesti do boli u kostima, slabosti u mišićima, padova, niske koštane mase i lomova, a posljedično i dijagnoza poput osteoporoze", stoji, pak, u drugom istraživanju koje se fokusiralo na mišično i koštano zdravlje.

>> Znate li da vam fali vitamin D? >>

Osjećate slabost, bol i grčeve mišića - "Vitamin D igra važnu ulogu u funkciji mišića. Niske razine istog povezane su s padovima i slabosti mišića. S obzirom na to da je nedostatak vitamina D prilično čest, a simptomi nisu specifični, važno je zadržati visoku sumnju upravo na nedoastatak vitamina D kod pacijenata s bolovima u mišićima i slabosti", stoji u studiji objavljenoj u časopisu Bone Reports.

Promjene raspoloženja - kod osoba s dijagnosticiranom depresijom i drugim mentalnim oboljenjima vitamin D može ublažiti stanje. Naime, studije su pokazale da upravo takvim pacijentima također nedostaje vitamina D

>> Kalcij i vitamin D kontroliraju kolesterol >>

Stalno ste umorni - "Nedostatak vitamina D čest je i povezuje se s umorom i drugim nespecifičnim simptomima poput glavobolje, boli u mišićima i kostima te slabošću, depresijom i smanjenim kognitivnim performansama", stoji u jednoj od studija.

06.09.2021. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.09.2021. 17:43
    Umor stalni tijeli treba vitamina
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh