« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina
MLJAC

Namirnice koje uklanjaju masne naslage

Zdrava hrana i vježbanje jedini su lijek protiv viška kilograma, a ove namirnice koje preporučujemo sjajno se bore protiv masnih naslaga

Kapsaicin iz ljutih papričica sagorijeva masti
Kapsaicin iz ljutih papričica sagorijeva masti (Shutterstock)
Više o

folna kiselina

,

zdrava hrana

,

masnoće

,

grejp

,

masne naslage

,

avokado

,

limun

,

kapsaicin

,

celer

,

kalij

,

čili papričice

,

vitamin b9

,

pekticin

,

karnitin

Masne naslage na trbuhu i ostalim dijelovima tijela glavni su neprijatelj naše dobre linije, a kako ih možemo ukloniti jedino vježbanjem i zdravom prehranom, nije loše znati koje namirnice značajno utječu na njihovo spaljivanje.

Tako je, primjerice, avokado sjajan izbor jer je prepun mononezasićenih masti koje se ne talože u salo. Uz to, bogat je folnom kiselinom koju znamo i kao vitamin B9, a njegova je uloga pomaganje pretvaranja hrane u energiju, a vlakna pomažu u regulaciji težine. 

>> Avokadom do vitke linije >>

Celer je pun eteričnih ulja u svojoj stabljici, a ona potiču apsorpciju hrane u tijelu i ubrzavaju probavu. U celeru ćemo naći i kalij u velikim količinama, pa kako je on zadužen za izlučivanje vode iz tijela, riješit ćemo se viškova koji usporavaju metabolizam. Najbolje ga je konzumirati svježeg, pa ga naribajte u salate i dodajte u svježe iscijeđene sokove.

>> Hrana od koje mršavite >>

Čili papričice jesu ljute, no upravo je sastojak koji je odgovoran za ljutinu, kapsaicin, najbolji saveznik u borbi protiv debljine jer sprječava pretvaranje nezrelih masnih stanica u zrele masne stanice, a one u sebi imaju daleko više masnog tkiva. U jedan od dnevnih obroka dodajte pola žlice mljeveni ljutih papričica, a oni kojima ljuto nije problem - prije obroka popijte žlicu čilija u svježem soku od grejpfruta.

>> Čili papričice potiču gubitak kilograma >>

Grejpfrut odlično blokira enzime za pohranjivanje masnoća, a za to je dovoljna pola svježeg grejpa ili 250 ml soka. Uz to je pun vlakana koja produžavaju sitost, a kako ubrzava metabolizam, preporučuje se konzumacija na prazan želudac ujutro ili najmanje jednom dnevno prije obroka. 

>> Grejpfrut topi kilograme >>

Limun sadrži prirodno topivo vlakno pekticin koji upija masnoće nakupljene u tijelu, usporava proces probave čime zadržava osjećaj sitosti i smanjuje potrebu za međuobrocima. Vitamin C, kojim limun obiluje, potiče proizvodnju karnitina, aminokiseline koja pomaže u pretvaranju masnoća u energiju, pa ako želite sjajan početak dana, iscijedite limun i grejp, dodajte vode i popijte punu čašu. 

>> Kako se riješiti zimskog trbuščića >>

19.05.2014. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh