« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
DA?!

Namirnice koje smijete jesti na prazan želudac

Naravno, pa što bi drugo, kažete vi - a mi kažemo da postoje namirnice koje se smiju, a i one koje NE, jesti na prazan želudac

Palentu smijete jesti na prazan želudac
Palentu smijete jesti na prazan želudac (Arhiva)
Više o

hrana

,

namirnice

,

prazan želudac

Hrana na prazan želudac? Naravno, pa što bi drugo, kažete vi - a mi kažemo da postoje namirnice koje se smiju, a i one koje NE, jesti na prazan želudac.

10 namirnica koje SMIJETE jesti na prazan želudac:

Borovnice - istraživanja su pokazala da redovito konzumiranje borovnica poboljšava pamćenje te regulira krvni tlak i metabolizam, naročito ako ih jedete za doručak.

Heljda - nježno stimulira probavni sustav te je odličan izvor bjelančevina, željeza i vitamina.

Jaja - znanstveno je dokazano da jaja za doručak mogu značajno smanjiti ukupan dnevni unos kalorija. 

Kruh od cjelovitog zrnja bez kvasca - ugljikohidrati i druge korisne hranjive tvari koje se nalaze u kruhu neophodne su za naše tijelo. Najbolje vrijeme da ih jedete jest rano jutro

Lubenica - opskrbit će vas dobrom količinom tekućine. Nadalje, lubenica je dobra za zdravlje očiju i srca jer sadrži velike količine likopena.

Med - pomaže u razbuđivanju tijela ujutro te nas opskrbljuje snagom i energijom. Med također potiče aktivnost mozga te povećava razinu hormona sreće serotonina.

Orašasto voće - jedete li ga za doručak, orašasto voće poboljšat će probavni sustav i normalizirati pH želuca. 

Palenta - poznata i kao žganci ili pura pomaže u uklanjanju toksina i teških metala iz organizma, normalizaciji crijevne mikroflore te nas dugo drži sitima.

Pšenične klice - dvije žlice pšeničnih klica sadrže oko 15 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina E te 10 posto preporučenog unosa folne kiseline. Također pomažu u pravilnom radu probavnog sustava.

Zobena kaša - stvara zaštitni omotač oko ovojnice želuca, što sprečava da klorovodična kiselina našteti zidovima želuca. Također sadrži topljiva vlakna koja snižavaju kolesterol. 

14.10.2017. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh