« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
MLJAC!

Zašto zapravo trebamo jesti ribu?

Osobe koje ne jedu ribe ne unose važne hranjive sastojke koji trebaju njihovim organizmima i trebali bi taj manjak nadoknaditi na drugi način

Ribe ne bi trebalo izbjegavati
Ribe ne bi trebalo izbjegavati (Dreamstime)
Više o

riba

,

vitamin D

,

omega-3 masne kiseline

Riba je fantastično zdrava namirnica, izuzetno važan izvor vitamina D, omega-3 masnih kiselina i joda pa bi ljudi koji iz nekog razloga ne jedu ribu, trebali te nutrijente unositi u organizam kroz alternativne izvore

Osobe koje ne jedu ribe ili su na njih alergične trebale bi obavezno razgovarati s nutricionistima kako bi osigurale da te važne sastojke unose na drugi način, poručuju stručnjaci iz njemačkog udruženja za alergije i astmu.

Bjelančevina koja obično izaziva alergiju je parvalbumin koji je prisutan kod gotovo svih vrsta riba. Mlijeko i mliječni proizvodi bogati su jodom, kao i jaja, rakovi i školjkaši koje osobe alergične na ribe obično mogu jesti. Tijelo proizvodi vitamin D kad je koža izložena sunčevu svjetlu.

Farmaceutski nadomjesci također su rješenje ako se prehranom ne unose ti sastojci.

14.10.2017. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh