Zašto zapravo trebamo jesti ribu?
Osobe koje ne jedu ribe ne unose važne hranjive sastojke koji trebaju njihovim organizmima i trebali bi taj manjak nadoknaditi na drugi način
Riba je fantastično zdrava namirnica, izuzetno važan izvor vitamina D, omega-3 masnih kiselina i joda pa bi ljudi koji iz nekog razloga ne jedu ribu, trebali te nutrijente unositi u organizam kroz alternativne izvore
Osobe koje ne jedu ribe ili su na njih alergične trebale bi obavezno razgovarati s nutricionistima kako bi osigurale da te važne sastojke unose na drugi način, poručuju stručnjaci iz njemačkog udruženja za alergije i astmu.
Bjelančevina koja obično izaziva alergiju je parvalbumin koji je prisutan kod gotovo svih vrsta riba. Mlijeko i mliječni proizvodi bogati su jodom, kao i jaja, rakovi i školjkaši koje osobe alergične na ribe obično mogu jesti. Tijelo proizvodi vitamin D kad je koža izložena sunčevu svjetlu.
Farmaceutski nadomjesci također su rješenje ako se prehranom ne unose ti sastojci.
Novi komentar