« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
MLJAC

Namirnice koje odgovaraju svakoj dijeti

Da, na dijeti ste i pazite da ne jedete ništa nakon 18 sati ... e, pa ove namirnice možete mirne duše pojesti bilo kada u danu

Gljive možete uvijek pojesti
Gljive možete uvijek pojesti (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

kivi

,

zdravlje

,

bundeva

,

kupus

,

namirnice

,

celer

,

kukuruz

Dijeta obično zahtijeva da ne jedete iza 18 sati, no što kad ne možete izdržati? E, u tom slučaju navalite na neku od dole nabrojanih namirnica, nećete napraviti nikakvu štetu!

Bakalar - bijela riba je dijetetski proizvod koji ima brojna zdrava svojstva. Sadrži brojne vitamine i minerale koji jačaju imunološki sustav i uravnotežuju funkcioniranje brojnih organa, što je čini idealnim večernjim obrokom.

Bundeva - od bundeva možete napraviti čitavu paletu različitih jela, od krem juha, pirea, salata... Mogućnosti su nebrojene.

Celer - celer je namirnica koja nema kalorija, odnosno sadrži negativne kalorije. To znači da tijelo potroši mnogo energije kako bi ga probavilo, što celer čini idealnom večernjom užinom.

Cikla - regulira masnoću, što znači da služi i u prevenciji pretilosti. Uopće nije bitno na koji ju način jedete, kuhanu, pečenu, sirovu, kako god, jer ova biljka ni u kojem slučaju ne gubi niti jedno od svojih nutritivnih svojstava. Cikla je, riječju, savršena.

Gljive - ne sadrže masnoće, imaju malo kalorija i bogate su nutrijentima koje jačaju metabolizam. Ukoliko ih skuhate, umjesto da ih pržite u golemoj količini ulja, od njih ćete učiniti fantastičan dijetetski proizvod. Osim toga, ne bojte se da će vam prouzročiti osjećaj težine u želucu. Gljivama se taj osjećaj često pogrešno pripisuje, jer su gljive same po sebi vrlo lagana namirnica, dok su prilozi s kojima ih jedemo čest uzrok osjećaja težine.

Kivi - kivi se često spominje kao neizostavna namirnica za sve koji vode borbu s neželjenim kilogramima. Utječu na smanjenje razine masnih naslaga u tijelu, olakšavaju osjećaj težine u trbuhu i uravnotežuju razinu vode i soli u tijelu.

Kukuruz - osim što je jako ukusan, kukuruz je i izrazito zdrava namirnica. Ipak, radije jedite kuhani kukuruz umjesto onoga iz konzere, jer on pomaže bržem uklanjanju viška kolesterola iz organizma, ali i sprečava nakupljanje masnih naslaga. Ukoliko ste za ručak pojeli obilan i kaloričan obrok, navečer pojedite kukuruz i utažit ćete glad, a nećete naštetiti izgledu.

Kupus - sve vrste kupusa ili kupusastog povrća obiluju vitaminom B, koji je izrazito važan za funkcioniranje organizma. Osim toga, kupus je dijetetska namirnica i savršeno zdrava varijanta za večernju užinu.

Nektarine - pune vlakana koje pospješuju ubrzavanje metabolizma i sprečavaju nakupljanje masnih naslaga u tijelu, stoga se ne obazirite na izjave da ih ne trebate jesti poslijepodne, jer to itekako smijete činiti.

Repa - učinkovito čisti cijelo tijelo, jača imunološki sustav i tijelu daje energiju potrebnu za normalno funkcioniranje, ali i spada u skupinu dijetetskih proizvoda. Vjerujemo da će nakon što ste pročitali sve ovo repu uvrstiti u svoj jelovnik.

30.07.2016. 18:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh