Hrana koju trebamo izbjegavati po vrućinama
Vrućine i hrana ne idu baš ruku pod ruku, a neke su namirnice u ovakvim uvjetima izuzetno opasne, toliko da stručnjaci pozivaju na oprez
Ljetna hrana trebala bi biti lagana i osvježavajuća, no jednako tako ljudi obožavaju paliti roštilje i nakuhavati do sudnjeg dana, ako treba, samo kako bi duge dane godišnjeg odmora začinili ukusnim obrokom.
No, upravo su te vrućine izuzetno opasne za hranu, pa evo koje namirnice bismo trebali, prema mišljenju stručnjaka, izbjegavati ovih dana.
Sirovo ili slabo pečeno meso - takvo je meso najbolja podloga za razvijanje E. Coli i Salmonelle. Konzumirajući takvo meso, bakterije prolaze kroz probavni sustav i mogu se razmnožiti u organzimu i prouzročiti mnoge zdravstvene probleme. Meso pecite na visokim temperaturama.
Sirova jaja - baš kao i jela u kojima su sastojak na vrućinama postaju prava meka raznih mikroorganizama koji nam donijeti velike zdravstvene probleme i mogu uzrokovati zarazu.
Kamenice - priča je jednostavna: kamenice se jedu sirove, a vi definitivno ne znate koliko je čista bila voda u kojima su uzgojene ... jer ako nije, prepune su bakterija i virusa koje ćete konzumirati zajedno s njima.
Svježe mlijeko - nije prošlo pasterizaciju, ne znate koliko je dobro održavana higijena u štali i eto bakterijskih infekcija.
Kad se svemu tome pribroje i vrućine ...
Novi komentar