« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Namirnice koje hidriraju bolje od vode

Naše tijelo treba priličnu količinu vode tijekom dana, a ako vam se nije lako sjetiti popiti čašu, jedite ove namirnice koje hidriraju tijelo još bolje od vode

Patlidžan je prepun vode i vlakana
Patlidžan je prepun vode i vlakana (Arhiva)
Više o

voda

,

tikvice

,

namirnice

,

patlidžan

,

krastavac

,

hidracija tijela

Unos vode u tijelo ključan je za njegovo dobro funkcioniranje, jer je i naše tijelo najvećim dijelom sastavljeno od nje. Tijekom ljeta moramo dobro paziti da ne dehidriramo, a umjesto da se natačemo sokovima, bolje je pojesti namirnice koje hidriraju organizam i bolje nego voda.

Krastavac je prepun vode i vitamina C, a kako 100 grama ima samo 16 kalorija, predstavlja idealnu ljetnu hranu koja će vam tijelo napuniti vodom, dati vam hranjive tvari, dok istovremeno ne možete premašiti preporučeni dnevni unos kalorija. 

>> Sve koristi koje dobivamo od krastavaca >>

Patlidžan osim visokog postotka vode sadrži i puno biljnih vlakana koja će vas zasititi, a predstavlja i fantastičan izvor antioksidansa koji smanjuju oštećenja kože nakon izlaganja suncu.

>> Jedite ljubičasto voće i povrće, zdravo je >>

Za kraj, tikvice sadrže čak 95 posto vode, a kako su ostatak dijetalna vlakna, folna kiselina i vitamini A i C, predstavljaju idealnu hranu za vruće dane. 

>> Lagana hrana za ljetne dane >>

03.08.2014. 13:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh