« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Lagana hrana za ljetne dane

Sezonske su namirnice kao stvorene da nam olakšaju pasje vručine. Priprema laganih obroka uštedjet će vam i vrijeme provedeno u kuhinji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davorin Marjanović i Fjodor Fatičić)
Više o

zdrava prehrana

,

lagana hrana

,

tikvice

,

ribiz

,

kikiriki

Salata s umakom od kikirikija

Sastojci:

Mahune    200 g
Mrkva    150 g
Crvena paprika    200 g
Svježi krastavci    200 g
Špinat    100 g
Kuhana jaja    4 kom
Sir tofu     200 g
Ulje    2 žlice
ZA UMAK:
Maslac od kikirikija    20 g
Ulje od kikirikija    100 g
Sojin umak    1 žlica
Ljuti ketchup Podravka    1 žlica
Vegeta pikant    1 žličica
Limunov sok    1 žlica
Kokosovo mlijeko    150-200 ml
Sjeckani peršin    1 žlica

Priprema:

Mahune i oguljenu mrkvu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Mrkvu i svježu papriku narežite na štapiće, a krastavce na tanje ploške. Špinat kratko blanširajte i ocijedite, a oguljena kuhana jaja narežite na četvrtine. Na otopljenom maslacu i ulju od kikirikija kratko popecite nasjeckani luk. Dodajte umak od soje, malo vode i pirjajte da luk omekša. Nakon toga umiješajte ketchup, Vegetu pikant, limunov sok, kokosovo mlijeko, peršin i kratko prokuhajte. Tofu sir narežite na kockice i na ulju popecite do zlatno smeđe boje.

Tikvice iz pečnice

Sastojci:

Mlade tikvice    1 kg
Sol    2 žličice
Maslac    4 žlice
Krušne mrvice
Podravka    2 žlice
Ribani sir Edamer    80 g
Sjeckani
Peršin    2 žlice
Bijeli papar    1/2 žličice
Sol

Priprema:

Tikvice operite i skuhajte u kipućoj posolje-noj vodi (oko 10 minuta). Izvadite ih, ohladite i prerežite po dužini. Na dno vatrostalne posude premazane žličicom maslaca i posute žlicom krušnih mrvica poslažite tikvice, s prerezom okrenutim na gore. Tikvice pospite naribanim sirom, preostalim maslacem narezanim na listiće, nasjeckanim peršinom, posolite i popaprite. Opet poslažite tikvice i sve ponovite, a zadnji sloj pospite preostalim krušnim mrvicama. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30-40 minuta.

Jogurtina s ribizom

Sastojci:

ZA KREMU:
Jogurtina Dolcela     1 kom
Hladna voda    400 ml
Jogurt    200 ml
Svježi sir    200 g
Vrhnje za šlag    100 ml
Narančin sok    50 ml
Crveni ribiz    200 g
ZA KARAMELIZIRANI KRUH:
Crni kruh    2 šnite
Šećer    100 g

Priprema:

U visoku posudu ulijte vodu, uspite sadržaj vrećice Jogurtine i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom 4 minute. Dodajte jogurt, protisnuti sir, vrhnje za šlag, narančin sok i miješajte još 1 minutu. Kremu rasporedite u čaše i ohladite u hlad-njaku. Karamelizirajte šećer i dodajte razmrvljenu sredinu kruha. Promiješajte i rasporedite po papiru za pečenje pa ostavite da se ohladi. Hladnu kremu poslužite s ribizom i pospite mrvicama karameliziranog kruha.

Piše: Pripremila: Livia Čveljo
07.08.2008. 17:47:25
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ile76
    30.06.2010. 07:38
    Super, spremam tikvice!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh