Lagana hrana za ljetne dane
Sezonske su namirnice kao stvorene da nam olakšaju pasje vručine. Priprema laganih obroka uštedjet će vam i vrijeme provedeno u kuhinji
Salata s umakom od kikirikija
Sastojci:
Mahune 200 g
Mrkva 150 g
Crvena paprika 200 g
Svježi krastavci 200 g
Špinat 100 g
Kuhana jaja 4 kom
Sir tofu 200 g
Ulje 2 žlice
ZA UMAK:
Maslac od kikirikija 20 g
Ulje od kikirikija 100 g
Sojin umak 1 žlica
Ljuti ketchup Podravka 1 žlica
Vegeta pikant 1 žličica
Limunov sok 1 žlica
Kokosovo mlijeko 150-200 ml
Sjeckani peršin 1 žlica
Priprema:
Mahune i oguljenu mrkvu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Mrkvu i svježu papriku narežite na štapiće, a krastavce na tanje ploške. Špinat kratko blanširajte i ocijedite, a oguljena kuhana jaja narežite na četvrtine. Na otopljenom maslacu i ulju od kikirikija kratko popecite nasjeckani luk. Dodajte umak od soje, malo vode i pirjajte da luk omekša. Nakon toga umiješajte ketchup, Vegetu pikant, limunov sok, kokosovo mlijeko, peršin i kratko prokuhajte. Tofu sir narežite na kockice i na ulju popecite do zlatno smeđe boje.
Tikvice iz pečnice
Sastojci:
Mlade tikvice 1 kg
Sol 2 žličice
Maslac 4 žlice
Krušne mrvice
Podravka 2 žlice
Ribani sir Edamer 80 g
Sjeckani
Peršin 2 žlice
Bijeli papar 1/2 žličice
Sol
Priprema:
Tikvice operite i skuhajte u kipućoj posolje-noj vodi (oko 10 minuta). Izvadite ih, ohladite i prerežite po dužini. Na dno vatrostalne posude premazane žličicom maslaca i posute žlicom krušnih mrvica poslažite tikvice, s prerezom okrenutim na gore. Tikvice pospite naribanim sirom, preostalim maslacem narezanim na listiće, nasjeckanim peršinom, posolite i popaprite. Opet poslažite tikvice i sve ponovite, a zadnji sloj pospite preostalim krušnim mrvicama. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30-40 minuta.
Jogurtina s ribizom
Sastojci:
ZA KREMU:
Jogurtina Dolcela 1 kom
Hladna voda 400 ml
Jogurt 200 ml
Svježi sir 200 g
Vrhnje za šlag 100 ml
Narančin sok 50 ml
Crveni ribiz 200 g
ZA KARAMELIZIRANI KRUH:
Crni kruh 2 šnite
Šećer 100 g
Priprema:
U visoku posudu ulijte vodu, uspite sadržaj vrećice Jogurtine i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom 4 minute. Dodajte jogurt, protisnuti sir, vrhnje za šlag, narančin sok i miješajte još 1 minutu. Kremu rasporedite u čaše i ohladite u hlad-njaku. Karamelizirajte šećer i dodajte razmrvljenu sredinu kruha. Promiješajte i rasporedite po papiru za pečenje pa ostavite da se ohladi. Hladnu kremu poslužite s ribizom i pospite mrvicama karameliziranog kruha.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar