Lagana hrana za ljetne dane
Sezonske su namirnice kao stvorene da nam olakšaju pasje vručine. Priprema laganih obroka uštedjet će vam i vrijeme provedeno u kuhinji
Salata s umakom od kikirikija
 Sastojci:
Sastojci:
Mahune    200 g
Mrkva    150 g
Crvena paprika    200 g
Svježi krastavci    200 g
Špinat    100 g
Kuhana jaja    4 kom
Sir tofu     200 g
Ulje    2 žlice
ZA UMAK:
Maslac od kikirikija    20 g
Ulje od kikirikija    100 g
Sojin umak    1 žlica
Ljuti ketchup Podravka    1 žlica
Vegeta pikant    1 žličica
Limunov sok    1 žlica
Kokosovo mlijeko    150-200 ml
Sjeckani peršin    1 žlica
Priprema:
Mahune i oguljenu mrkvu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Mrkvu i svježu papriku narežite na štapiće, a krastavce na tanje ploške. Špinat kratko blanširajte i ocijedite, a oguljena kuhana jaja narežite na četvrtine. Na otopljenom maslacu i ulju od kikirikija kratko popecite nasjeckani luk. Dodajte umak od soje, malo vode i pirjajte da luk omekša. Nakon toga umiješajte ketchup, Vegetu pikant, limunov sok, kokosovo mlijeko, peršin i kratko prokuhajte. Tofu sir narežite na kockice i na ulju popecite do zlatno smeđe boje.
Tikvice iz pečnice
 Sastojci:
Sastojci:
Mlade tikvice    1 kg
Sol    2 žličice
Maslac    4 žlice
Krušne mrvice 
Podravka    2 žlice
Ribani sir Edamer    80 g
Sjeckani 
Peršin    2 žlice
Bijeli papar    1/2 žličice
Sol
Priprema:
Tikvice operite i skuhajte u kipućoj posolje-noj vodi (oko 10 minuta). Izvadite ih, ohladite i prerežite po dužini. Na dno vatrostalne posude premazane žličicom maslaca i posute žlicom krušnih mrvica poslažite tikvice, s prerezom okrenutim na gore. Tikvice pospite naribanim sirom, preostalim maslacem narezanim na listiće, nasjeckanim peršinom, posolite i popaprite. Opet poslažite tikvice i sve ponovite, a zadnji sloj pospite preostalim krušnim mrvicama. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30-40 minuta.
Jogurtina s ribizom
 Sastojci:
Sastojci:
ZA KREMU:
Jogurtina Dolcela     1 kom
Hladna voda    400 ml
Jogurt    200 ml
Svježi sir    200 g
Vrhnje za šlag    100 ml
Narančin sok    50 ml
Crveni ribiz    200 g
ZA KARAMELIZIRANI KRUH: 
Crni kruh    2 šnite
Šećer    100 g
Priprema:
U visoku posudu ulijte vodu, uspite sadržaj vrećice Jogurtine i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom 4 minute. Dodajte jogurt, protisnuti sir, vrhnje za šlag, narančin sok i miješajte još 1 minutu. Kremu rasporedite u čaše i ohladite u hlad-njaku. Karamelizirajte šećer i dodajte razmrvljenu sredinu kruha. Promiješajte i rasporedite po papiru za pečenje pa ostavite da se ohladi. Hladnu kremu poslužite s ribizom i pospite mrvicama karameliziranog kruha.




 
	









Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar