« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
MOZAK

Namirnice koje čuvaju pamćenje

Mozak je mišić, da tako kažemo, koji treba svakodnevnu vježbu kako bi bio u optimalnom stanju - zato treba vježbati i jesti pravu hranu... pa evo što vam je potrebno

Jedna od boljih stvari za mozak
Jedna od boljih stvari za mozak (Arhiva)
Više o

hrana

,

pamćenje

,

mozak

,

namirnice

Kako mozak treba svakodnevnu vježbu, lako se zbuniti i zaboraviti jako važan dio priče - hranu. Naime, hrana je važna podjednako kao i trening mozga, pa evo par ideja što bi trebali jesti kako bi vaš mozak bio sit i zadovoljan... te u pravom stanju.

Borovnice - borovnice su bogat izvor vlakana. Oni su jedan od najboljih pojačivača imuniteta te su izvrsne za jačanje pamćenja. Borovnice ne sadrže gluten i povećavaju signalizaciju u mozgu.

Kava - kava poboljšava dugotrajno pamćenje. Kofein ima nebrojene zdravstvene prednosti.

Orasi - ako želite poboljšati razinu koncentracije, onda pojedite malo oraha. Svakodnevna konzumacija oraha može uvelike poboljšati vaše pamćenje i kognitivno zdravlje. Također sprječava upalu, piše Pink Villa

Sjemenke bundeve - sjemenke bundeve su superhrana koja je bogat izvor proteina i vlakana. Ovi vrijedni minerali dovoljno su snažni da optimiziraju razmišljanje i vještine pamćenja. Sjemenke bundeve uklanjaju stres i savršena su namirnica za jačanje pamćenja.

Tamna čokolada - tamna čokolada smanjuje stres, depresiju i poboljšava pamćenje.

14.11.2021. 12:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    14.11.2021. 14:55
    Tamna čokolada je super za pamcenje
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh