« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
NAUČITE

Najveće greške koje radimo na dijeti

Nakon par dijeta svi postajemo stručnjaci i nutricionisti bez mane, no pritom zapravo radimo kardinalne greške

Rado biste trajno izgubili kile? Pročitajte ove savjete ...
Rado biste trajno izgubili kile? Pročitajte ove savjete ... (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

zdrava prehrana

,

najbolja dijeta

,

greške

,

preskakanje obroka

Dijeta bez rezultata je najgora dijeta, jer osim što niste postigli željeni rezultat, vjerojatno ste malo i narušili zdravlje svojim intervencijama u strogo propisani režim prehrane kojeg ste se odlučili pridržavati.

Najčešće je to, naravno, iz dobre namjere, no svejedno svojim nesvjesnim greškama ugrožavamo zdravlje, iscrpljujemo tijelo i um, a sve bez nekog rezultata.

Primjerice, mnogi pretjeruju u korištenju zdravih namirnica, kao što su recimo cjelovite žitarice, smeđa riža ili voće i povrće. Nedvojbeno je sve to zdravo, no ako se natrpate time, kile sigurno neće otići dolje.

Popularno je izbaciti neke grupe namirnica iz prehrane jer, eto, baš su one krive za našu kilažu. Tako ljudi prestanu jesti ugljikohidrate ili meso, a potpuno odricanje od bilo koje hrane nije dobro rješenje, jer našem tijelu trebaju svi ti nutrijenti. Znači, jedite sve, prilagodite količine i problema neće biti.

Preskakanje obroka također nije pravi put k zdravoj prehrani koja bi vam trebala pomoći u gubljenju kilograma. Svako je odabrao neki obrok za koji smatra da mu smeta, pa se preskače sve u rasponu od doručka do večere. No, svi se stručnjaci slažu da treba imati pet obroka dnevno, pa izbacivanje bilo kojega dovodi do neravnoteže i usporavanja metabolizma.

Brzinske su dijete možda i najveće zlo u ovoj priči, jer su drastične i potiču jo-jo učinak, brzo gubljenje i vraćanje kilograma, te iscrpljuju tijelo i uzrokuju cijeli niz vrlo ozbiljnih zdravstvenih problema, pa ih se svakako valja kloniti.

01.02.2013. 18:27:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh