« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
HMM

Najpopularnije dijete na svijetu

Dijete su omiljena tema od doručka do večere, pa da vidimo koje se od njih u svijetu najviše koriste

Dijeta je na tržištu prilična količina
Dijeta je na tržištu prilična količina (Arhiva)
Više o

dijeta

,

Atkinsova dijeta

,

Dukan dijeta

,

najbolja dijeta

,

South Beach

Od novijih dijeta, uvjerljivo je najpopularnija Dukan dijeta francuskog liječnika Pierrea Dukana, raspoređena u četiri faze. Počinje se s bjelančevinama, a tek u drugoj fazi uvode se druge namirnice, a četvrta faza bi, zapravo, trebala trajati cijeli život.

Atkinsonova dijeta također je ideja jednog liječnika, Roberta Atkinsa. Radi se o jednoj od najpopularnijih i najpouzdanijih dijeta, koja pomaže kad trebate brzo izgubiti kilograme, a stručnjaci za fitness preporučuju je kao osnovu za dugoročne ciljeve. Izbjegava se kruh i slatkiši, a nije toliko rigorozna prema ugljikohidratima.

South Beach dijeta ima tri faze, a temelji se na nemasnom mlijeku i proteinima tipa piletine i puretine, jajima, ribama, povrću i integralnim žitaricama. Trebate jesti tri obroka dnevno, uz dvije vrste grickalica i deset pun proteina. 

Uz njih sve je popularniji pokret sirove hrane, a potpune promjene prehrambenih navika poput prelaska na makrobiotiku ili vegetarijanstvo i dalje postojano drže svoju popularnost.

10.10.2013. 20:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    šmizla
    10.10.2013. 21:29
    Dukan dijeta:Prvi dan ove dijete sam izdržala, jela sam(pileći file pržen bez kapi ulja), već sutra ujutro nisam mogla da ustanem iz kreveta.Bila sam na infuziji.Kasnije bih saznala da mi organizam ne može podnijeti ovakvu dijetu, s obzirom da sam krvna grupa A+, i mom organizmu ne odgovaraju samo proteini, to ga ne može održati u najboljem redu, i primorana sam da uzimam pored proteina i ugljikohidrate..Zato se pripazite..Dok mi je prijateljica uspješno za 15 dana skinula 6 kg.
    Svoj željeni rezultat sam postigla uz pomoć mjesečevih mijena, savjetujem da i to probate. Sretno!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh