Metro-portal.hr

objavljeno 10.10.2013. 20:50:00
HMM

Najpopularnije dijete na svijetu

Dijete su omiljena tema od doručka do večere, pa da vidimo koje se od njih u svijetu najviše koriste

Dijeta je na tržištu prilična količina
Dijeta je na tržištu prilična količina (Arhiva)

Od novijih dijeta, uvjerljivo je najpopularnija Dukan dijeta francuskog liječnika Pierrea Dukana, raspoređena u četiri faze. Počinje se s bjelančevinama, a tek u drugoj fazi uvode se druge namirnice, a četvrta faza bi, zapravo, trebala trajati cijeli život.

Atkinsonova dijeta također je ideja jednog liječnika, Roberta Atkinsa. Radi se o jednoj od najpopularnijih i najpouzdanijih dijeta, koja pomaže kad trebate brzo izgubiti kilograme, a stručnjaci za fitness preporučuju je kao osnovu za dugoročne ciljeve. Izbjegava se kruh i slatkiši, a nije toliko rigorozna prema ugljikohidratima.

South Beach dijeta ima tri faze, a temelji se na nemasnom mlijeku i proteinima tipa piletine i puretine, jajima, ribama, povrću i integralnim žitaricama. Trebate jesti tri obroka dnevno, uz dvije vrste grickalica i deset pun proteina. 

Uz njih sve je popularniji pokret sirove hrane, a potpune promjene prehrambenih navika poput prelaska na makrobiotiku ili vegetarijanstvo i dalje postojano drže svoju popularnost.

10.10.2013. 20:50:00
http://metro-portal.hr/najpopularnije-dijete-na-svijetu/80972/