« Život
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Najjače pivo na svijetu oderat će vas po novčaniku i uništiti jetra

"The End of History" ima 55-postotni udio alkohola, a košta ni manje ni više nego 500 funti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Brewdog.com)
Više o

izručenje Haag

,

udruženje taksista

,

rođeni 28. svibnja

Najjače pivo na svijetu može biti vaše za 'samo' 500 funti (oko 855 dolara) po boci. Pivski užitak nazvan „Svršetak povijesti" ('The End of History') ima 55 posto alkohola u sebi, a natočeno je u ambalažu od prepariranih životinja, uključujući vjeverice i lasice. Proizvođač je tvrtka BrewDog s sjedištem u Škotskoj.

Pivo se ulijeva sa svježim bobicama smreke i koprivama s brdovitih predjela Škotske, a pravi se posebnom tehnikom koja uključuje iznimno niske smrzavajuće temperature. 'Hektolitri' piva koriste se tijekom procesa obrade koji se ponavlja nekoliko puta, sve kako bi se na kraju dobila flaša od 330 mililitara piva - eto objašnjenja za rekordno visoku cijenu.

>> Vjerojatno najskuplje pivo na svijetu

Suosnivač tvrtke James Watt izjavio je da je to pivo koje će presuditi svim pivima svijeta. BrewDog je zaradio gomile kritika prošle godine zbog lansiranja na tržište flaše s 32-postotnim udjelom alkohola u pivu (što je kanije nadmašila jedna njemačka pivara s pivom s 40 posto alkoholnog udjela). BrewDog je kao odmazdu napravio seriju piva  „Sink the Bismark" s 41 posto alkohola.

>> Pivo je tekući lijek

Watt je rekao da je najjače pivo ikad napravljeno kako bi se 'pivopijama' dao veći izbor. „Želimo pokazati ljudima da postoji alternativa monolitičkim korporativnim pivima, predstaviti im sasvim drugačiji pristup pivu i podignuti status piva u našoj kulturi."

22.07.2010. 19:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh