« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
istine i zablude

Pivo je tekući lijek

Današnja moderna i emancipirana žena aktivno sudjeluje u pivskoj industriji.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

pivo

,

pivo mršavljenje

Pivo je potpuno prirodan i biološki uravnotežen proizvod pa se s pravom drži tekućom hranom. Energetska vrijednost jedne litre standardnog piva odgovara energetskoj vrijednosti jedne litre punomasnog mlijeka.

Nije istina da se ljudi od piva debljaju. Pivo deblja kao i svaka druga namirnica ako se konzumira u većim količinama nego što je organizmu potrebno.

Većina liječnika slaže se u tvrdnji da manja količina piva (pola litre dnevno) povoljno djeluje na liječenje nekih teških bolesti i sprečava pojavu drugih. Dovode to u vezu sa sastojcima piva te mišljenjem da uživanje piva smanjuje psihosocijalni stres.

Preporučuju ga kao sredstvo za mršavljenje, jer pospješuje odvajanje masti i vode iz tijela. Korisno je jer normalizira krvni tlak, pomaže protiv slabokrvnosti i iscrpljenosti, povećava prokrvljenost srca, bubrega, mozga, pospješuje rad bubrega, umiruje djelovanje želučane kiseline...

Pivo je odlično sredstvo protiv zatvora, kiselina i celulita. Zbog vitamina H (B7) korisno je u dermatologiji jer biotin sprečava ispadanje kose i stvaranje peruti. Pivo ima i dijetetsku vrijednost jer sadržava enzime koji pospješuju razgradnju hrane. Zbog niske pH vrijednosti piva i zbog antiseptičkog učinka alkohola i gorkih sastava hmelja pivo pomaže protiv razvoja raznih bolesti uzrokovanih mikroorganizmima, djeluje umirujuće na živčani sustav te širi krvne žile i time pospješuje krvotok.

Pročitajte više na She.hr

30.09.2009. 08:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh