« Muškarci
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
IZBJEGAVANJE NEVOLJA

Najgore stvari koje možete reći nekoj djevojci

Ako već nešto morate reći djevojci ili supruzi izbjegavajte komentare koji bi vrlo lako mogli unijeti neželjenu buru u vaš život

Fotografija vijesti
Više o

muškarci i žene

,

ljubavna veza

,

sretna veza

,

komplimenti

,

svađanje

,

prepirke

,

skladan brak

Pošto muškarci, u većini slučajeva, nisu sladunjavi i teško nalaze prikladne riječi za situacije u kojima se od njih očekuje neki komentar, upućeni komplimenti su često nespretno komponirani i zbog toga izrečene fraze voljenim družicama zvuče dvosmisleno.

Takav nesporazum može unijeti nepotrebnu buru u nečiji ljubavni život, a potencijalna drama se može izbjeći ako izbjegavate ove rečenične formulacije:

"Obožavam tvoje tijelo...građena si baš kao plivači!" - Pod ovim ste sigurno mislili da djevojka ima lijepo, sportsko oblikovano tijelo, no ona može, pogotovo ako se još dobro ne poznajete, kompliment drugačije protumačiti, recimo: "Imaš dobro 'dupe' kao Duje Draganja". U pravilu riječ "kao" se ne upotrebljava u komplimentima, stoga se držite pridjeva i budite umjereni u metaforama jer vas prevelika kreativnost može uvaliti u grdne probleme.

"Ma da?! I moja bivša voli Hladno pivo!" - Ako vam je stalo do veze i vlastitog života nikada, ni pod koju cijenu, ne uspoređujte svoju djevojku s nekom drugom ženom. Ako joj kažete da izgleda dobro poput Halle Berry smatrat će da lažete, ako ju usporedite s majkom bit će uvjerena da s vama nešto ne štima, a ako joj kažete da je cool kao vaša najbolja prijateljica tu nedužnu djevojku ste upravo osudili na vječnu mržnju vaše partnerice. Svaka usporedba s nekim, makar ona bila pozitivna ostavlja previše prostora za pogrešne interpretacije.

"Sve si pojela?!" - Bez obzira što ima 50-ak kilograma i što ste ovo izjavili iz čistog oduševljenja, vaš komentar joj neće dobro sjesti. Nitko ne voli da ga se ispituje o njegovim prehrambenim navikama, a pogotovo ne o količini hrane koju unosi, stoga, za svaku sigurnost, ne spominjite jela osim ako ne kuhate za voljenu osobi ili želite rezervirati stol u njenom omiljenom restoranu.

"Tako obučena ideš van?" - Bez obzira da li se bojite da će joj biti hladno u kratkoj haljinici, svako vaše uplitanje u njen modni odabir može vas stajati glave. Jeste li možda neka "modna životinja"? Zanemarite ljubomoru zbog njene oskudne odjevenosti i jednostavno uživajte u pogledu.

"Smiri se" - Žene ponekada previše burno reagiraju na neke stvari, no smirivati ju kada je već uzrujana je čisto dolijevanje ulja na vatru. Vaše "smiri se" za vrijeme svađe izazvati će potpuno suprotni efekt, vaš pomirljivi ton će ju još više razljutiti.

"Stvarno ti je potreban još jedan par cipela?" - Vi mislite da ste glas razuma, no njoj zvuči kao da želite kontrolirati njen život i njene novce koje je krvavo zaradila. Ako smatrate da vaša draga loše gospodari sa financijama te da ćete uskoro živjeti ne u stanu nego u prodavaonici cipela, rađe joj kažite da ima debele noge nego da se uplićete u kupovinu novih sandala.

14.02.2012. 12:41:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ogledalce
    14.02.2012. 13:05
    debela si ;)
  2. avatar
    Orhan
    14.02.2012. 13:34
    Da imate kvalitetnu kurblu...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh